Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descindere la 'fabrica de atestate' medicale pentru conducătorii auto: Șapte doctori sunt puși sub acuzare

www.cyd.ro
mascați, percheziții

Şapte medici, angajaţi ai unui cabinet din Braşov care eliberează atestate medicale pentru conducătorii auto, sunt cercetaţi, sub control judiciar, într-un dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals, a informat, joi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Braşov, potrivit Agerpres.

"Din cercetări a reieşit că cei în cauză, în calitate de medici care îşi desfăşurau activitatea în cadrul unei comisii medicale, nu şi-ar fi îndeplinit atribuţiile de serviciu prevăzute de legislaţia în vigoare, care presupun obligaţia de examinare medicală a persoanelor care s-au adresat unităţii în cauză, în vederea obţinerii unui aviz de aptitudine medicală/aviz psihologic necesar ocupării unor funcţii", precizează sursa citată.

Citește și: Lovitură pentru Klaus Iohannis! Decizie atomică a CCR

Pe 15 iulie, poliţiştii braşoveni de investigare a criminalităţii economice, cu sprijinul celor criminalişti şi a celor de la Acţiuni Speciale, sub coordonarea unui procuror de la Judecătoria Braşov, au desfăşurat o percheziţie la sediul societăţii comerciale/cabinetului, în urma căreia au fost ridicate probe şi au fost conduse la audieri 15 persoane.

Citește și: Gabriela Firea a luat decizia: Voi candida

"Toţi medicii specialişti, membrii în comisie, cu toate că figurează angajaţi ai societăţii comerciale, şi-ar fi desfăşurat activitatea profesională zilnică în cadrul altor unităţi/cabinete medicale, nefiind prezenţi la sediul persoanei juridice percheziţionate. Aceştia s-ar fi prezentat ocazional, însă s-ar fi ocupat doar de semnarea şi parafarea fişelor medicale înregistrate în perioada anterioară, nu de examinarea medicală propriu-zisă a persoanelor care solicitau emiterea avizelor medicale", au susţinut anchetatorii.

Procurorul de caz a dispus punerea sub control judiciar a celor şapte medici în data de 17 iulie, a menţionat sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.