Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descindere surpriză: ANAF a intrat peste evazioniștii care vând ilegal fier

Agerpres
anaf logo

Inspectorii Direcţiei generale antifraudă fiscală (DGAF) din cadrul ANAF au verificat o societate comercială din Bucureşti-Ilfov care efectuează prestări de servicii în domeniul metale feroase şi neferoase. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 5,4 milioane de lei, reprezentând impozit pe profit.

„Ca urmare a verificărilor efectuate, inspectorii DGAF au constatat că societatea în cauză a înregistrat în evidenţele contabile cheltuieli fictive de bunuri şi servicii, diminuând astfel baza impozabilă, prin crearea unei aparenţe licite a tranzacţiilor efectuate. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 5,4 milioane de lei, reprezentând impozit pe profit, iar pentru continuarea cercetărilor au fost sesizate organele de urmărire penală, în conformitate cu prevederile Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale”, arată comunicatul de presă al ANAF.

Potrivit sursei citate, DGAF desfăşoară permanent acţiuni de control antifraudă la nivel naţional în scopul prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale şi recomandă tuturor entităţilor economice să respecte legislaţia fiscală aflată în vigoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.