Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descinderi cu arestări în Portugalia: Zeci de suspecți care traficau români și asiatici au fost săltați

thetimes.co.uk
arestat maini inchisoare catuse

Poliția portugheză a reținut 35 de suspecți într-un dosar de trafic de persoane. În cadrul operațiunii de amploare au fost vizați presupuși infractori care făceau trafic cu persoane din România și din țări africane și asiatice. 35 de persoane suspectate de implicare în traficul de persoane au fost arestate în cadrul unei operațiuni de amploare la care au participat aproximativ 400 de polițiști în regiunea Alentejo din sudul Portugaliei, a anunțat miercuri poliția portugheză, scrie Mediafax.

În total au fost efectuate 65 de raiduri, care au dus la reținerea presupușilor membri ai unei rețele de trafic de persoane care aducea ilegal migranți pentru a lucra în fermele din Alentejo, au explicat polițiștii prin intermediul unui comunicat.

Suspecții, cu vârste cuprinse între 22 și 58 de ani, sunt atât cetățeni portughezi, cât și străini, a precizat Poliția, iar victimele provin din România, Republica Moldova, India, Senegal, Pakistan, Maroc și Algeria.

În cardul dosarului apar și alte infracțiuni de asociere criminală, spălare de bani și falsificare de documente.

Anchetatorii portughezi au declarat anterior că victimele tipice sunt migranți săraci aduși în Portugalia de rețelele de trafic de persoane cu promisiunea unui loc de muncă. După ce sunt puși la muncă, acestora li se confiscă documentele de identitate și li se reține salariul. Mulți dintre angajați sunt cazați în spații comune și înguste, cu puține facilități.

Consiliul Europei a a anunțat în luna iunie că autoritățile portugheze au identificat 1.152 de presupuse victime ale traficului de persoane în perioada 2016-2020, majoritatea fiind exploatate în sectorul agricol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.