Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DESCINDERI de AMPLOARE: Rețea de trafic de MIGRANȚI cu conexiuni în lumea interlopă din Timișoara

Pressalert.ro
Mascati

Mai multe percheziții au avut loc miercuri în Arad, Timiș, Hunedoara și Ilfov pentru destructurarea unei grupări care se ocupa cu traficul de migranți. Gruparea racola migranți și îi transporta, pentru sume cuprinse între 1.500 - 5.000 de euro, în nord-vestul Europei, prin România, conform Mediafax.

Interlopul Radu Novac, zis „Jack”, din gruparea Boncu a fost și el  ridicat de DIICOT pentru conexiuni cu rețeaua de trafic de  migranți, conform Pressalert.ro.

Citește și: ALERTĂ Bărbatul audiat de poliție pentru INCENDIEREA unei femei la Ghimpați NU e criminalul

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism Timișoara și polițiștii au făcut 16 percheziții domiciliare în Timiș, Arad, Hunedoara și Ilfov, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți.

Gruparea infracțională a desfășurat activități în scopul racolării, călăuzirii, transportării, transferării și adăpostirii migranților, în vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat a României cu Serbia și Ungaria(15 transporturi).

Începând cu luna februarie 2020, grupul infracțional a racolat migranți, respectiv cetățeni care doresc să părăsească țările de origine, pe care i-a transportat ilegal prin România către state in nord - vestul Europei.

Membrii grupării care acționau pe teritoriul României fac parte dintr-o grupare infracțională internațională organizată pe teritoriul mai multor țări aflate pe traseul migraționist, respectiv Siria - Irak - Turcia - Bulgaria - Serbia - România - Ungaria - state din spaţiul Schengen (Austria, Germania).

Grupul infracțional a racolat migranți din țările de origine (Irak, Siria, Turcia etc.) și i-a trecut ilegal frontiera de stat a Serbiei cu România.

În România, migranții au fost preluați din apropierea graniței și transportați cu ajutorul unor autocamioane sau alte autovehicule până la granița cu Ungaria, unde fie treceau fraudulos frontiera de stat pe jos, fiind așteptați pe teritoriul Ungariei de către membrii grupării, fie ar fi fost trecuți frontiera de stat în autocamioane.

Ulterior, aceștia au fost preluați din apropierea frontierei cu Ungaria și transportați până în tările de destinație - Austria, Germania, etc.

Migranții sau familiile acestora, aflate deja în țări din vestul Europei, au plătit membrilor grupării sume cuprinse între 1.500 și 5.000 de euro pentru fiecare persoană.

Trei suspecți au fost prinși în flagrant miercuri, în timp ce transportau migranți în Mehedinți.

La sediul DIICOT Timișoara vor fi audiate 14 persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.