Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descinderi DIICOT! Doi gorjeni au fost săltați după ce și-au tras super rețea de cerșetorie în Oslo și Berlin

DIICOT

Mai multe persoane au fost înșelate că vor primi loc de muncă în Oslo și Berlin, însă în realitate au fost lăsate fără buletine și puse să cerșească de două persoane din județul Gorj.

Polițiști ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj, împreună cu un procuror din cadrul DIICOT Gorj, au pus în executare 3 mandate de percheziție domiciliară, în județul Gorj și 4 mandate de aducere (față de 2 persoane cercetate și 2 martori), într-un dosar penal ce vizează săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane.

„În fapt, în perioada mai 2016 – decembrie 2017, cele două persoane cercetate, din județul Gorj, ar fi exploatat, pe teritoriul Norvegiei și Germaniei, mai multe persoane pe care le-ar fi obligat să cerșească, prin folosirea de amenințări și acte de violență și ar fi profitat de starea de vulnerabilitate a acestora, însușindu-și banii obținuți din cerșetorie. Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit faptul că, în anul 2016, persoanele vizate, sub pretextul oferirii unui loc de muncă bine plătit, în afara țării, ar fi transportat mai multe persoane în orașele Oslo și Berlin, pe care le-ar fi obligat să practice cerșetoria, în baza unui program și itinerariu prestabilite, reținându-le actele de identitate”, arată Poliția Română într-un comunicat.

Potrivit DIICOT, autoritățile judiciare norvegiene din cadrul Parchetului de stat din Oslo au făcut cerere către cele române pentru preluarea urmăririi penale.

În urma perchezițiilor domiciliare din județul Gorj, au fost descoperiți și ridicați 12.600 de lei, 300 de euro, 2.000 de coroane norvegiene, 350 de coroane daneze, 4 telefoane mobile și mai multe înscrisuri.

Astfel, joi, procurorul de caz a dispus reținerea, pentru 24 de ore, față de cele două persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunii, acestea fiind introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, urmând a fi luate măsuri legale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.