Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descinderi în București: Directoarea unei companii farmaceutice a furat 18 milioane de lei, ca să își ia produse de lux

www.cyd.ro
mascați, percheziții

O femeie, director financiar al unei companii farmaceutice, a fost reținută, fiind acuzată de delapidare, după ce și-a însușit peste 18 milioane de lei cu care a cumpărat ceasuri și haine de lux, precum și parfumuri.

Poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – Sector 1 au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară și trei mandate de aducere, în municipiul București, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind fapte de delapidare.

Din datele anchetatorilor, a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada 2022 – iunie 2023, o femeie, în vârstă de 51 de ani, în calitate de director financiar al unei companii farmaceutice, și-ar fi însușit din activul societății 18.000.000 de lei, atât prin transferuri de numerar, în conturile personale, cât și prin achiziționarea unor cantități însemnate de produse de lux: ceasuri în valoare totală de 7.800.000 de lei, parfumuri estimate la 1.000.000 de lei și articole vestimentare, în valoare de 3.000.000 de lei.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost găsite și ridicate 20 de ceasuri de lux, aproximativ un kilogram de bijuterii, mai multe băuturi, articole vestimentare și genți exclusiviste, precum și produse electronice de lux, ce urmează a fi expertizate, în vederea stabilirii valorii acestora și instituirii de măsuri asigurătorii.

De asemenea, joi, acționându-se în cadrul aceluiași dosar, au fost puse în aplicare alte 9 mandate de percheziție domiciliară și 20 de mandate de aducere, în București, vizate fiind societăți comerciale din categoria celor care oferă produse de lux, societăți în conturile cărora bănuita ar fi dispus virarea unor importante sume de bani.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate documente justificative pentru tranzacțiile efectuate, urmând a fi analizate pentru a se stabili beneficiarul real al respectivelor produse și servicii.

În baza probatoriului administrat în cauză, femeia a fost reținută pentru 24 de ore, urmând a fi prezentată magistraților cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de delapidare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.