Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descinderi în Capitală și șase județe din țară pentru destructurarea unei rețele specializată pe înșelăciuni

www.cyd.ro
mascați, percheziții

Polițiștii fac miercuri 30 de percheziții la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane bănuite de înșelăciune, în București și în județele Ilfov, Prahova, Galați, Călărași, Teleorman și Arad, potrivit Mediafax.

Potrivit unui comunicat al IGPR, polițiștii și procurorii fac 30 de percheziții la domiciliile a 17 persoane bănuite de înșelăciune, respectiv la sediile și punctele de lucru ale unui număr de 10 firme.

Verificările au loc în București și județele Ilfov, Prahova, Galați, Călărași, Teleorman și Arad.

Conform polițiștilor, începând din septembrie 2019, o parte dintre bănuiți ar fi constituit un grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, grup la care, ulterior, ar fi aderat și alte persoane.

Citește și: S-a găsit soluția! Cum ar putea dispărea virusul în doar trei minute

Aceștia ar fi acționat în calitate de reprezentanți a 7 firme din București, în numele cărora ar fi lansat comenzi și ar fi achiziționat diferite mărfuri. Pentru plata acestora, ar fi fost emise bilete la ordin sau file CEC, deși știau că la termenul scadent nu va exista disponibil în conturile bancare pentru decontare.

Aceștia și-ar fi declinat identități și calități mincinoase (director de vânzări, responsabil de achiziții) și ar fi determinat părțile vătămate „să accepte condiții contractuale pe care nu ar fi avut intenția să le respecte, în scopul obținerii unor foloase materiale injuste”.

Astfel, suspecții ar fi reușit să inducă în eroare, cu ocazia încheierii şi derulării unor contracte de vânzare cumpărare, 63 de firme, prejudiciul cauzat, până la acest moment, fiind de 5.652.159,79 lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.