Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descinderi în desfășurare pe linie de arme și muniție: Zeci de arme și sute de cartușe au fost confiscate

perchezitii

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar-şef de poliţie Monica Dajbog, a anunţat, sâmbătă, căsunt înderulare 20 de descinderi, la persoane bănuite de săvârşirea unor infracţiuni, inclusiv infracţiuni grave precum tâlhărie şi trafic de droguri. În cursul zilei de vineri, după o ancţiune de amploare a Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, 40 de persoane sunt cercetate pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Au fost descoperite 33 de arme, 330 de cartuşe şi peste 8.500 de proiectile destinate armelor tip airsoft, potrivit news.ro.

”La nivel naţional sunt în desfăşurare 20 de descinderi, la persoane bănuite de săvârşirea unor infracţiuni, inclusiv infracţiuni grave precum tâlhărie şi trafic de droguri. Ieri, pe întreg teritoriul ţării a avut loc o acţiune de amploare a Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, împreună cu structurile teritoriale, pentru identificarea persoanelor care deţin ilegal arme şi aparţin unor grupări infracţionale sau se află în stare conflictuală cu alte persoane. Ca urmare a acţiunii de ieri sunt cercetate 40 de persoane pentru săvârşirea unor infracţiuni privind nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”, a anunţat, sâmbătă, într-o declaraţie de presă, comisar-şef de poliţie Monica Dajbog.

Citește și: EXCLUSIV Cum a răbufnit Marcel Vela: ‘Îmi pare rău că trebuie s-o spun’. După scandalul iscat de priveghiul lui Emi Pian, Iulian Surugiu rupe tăcerea!

Potrivit acesteia, au fost indisponibilizate 33 de arme, 330 de cartuşe şi peste 8.500 de proiectile destinate armelor tip airsoft.

S-au aplicat 53 de sancţiuni contravenţionale în cuantum de peste 130.000 de lei.

”În ceea ce priveşte menţinerea ordinii şi siguranţei publice la nivelul întregii ţări, ultimele 24 de ore, au acţionat aproximativ 9.000 de poliţişti şi 3.000 de jandarmi, fiind constituite peste 4.500 de patrule. Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la peste 3.600 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au fost prinşi în flagrant delict 130 de autori de infracţiuni şi au fost depistate 8 persoane urmărite naţional sau internaţional. Poliţia Română a organizat 400 de acţiuni de prevenire şi combatere a faptelor ilegale, în urma cărora au fost aplicate aproape 8.000 de sancţiuni contravenţionale şi au fost confiscate bunuri în valoare de peste 140.000 de lei”, a mai anunţat Dajbog.

Aceasta a precizat că, vineri, în municipiul Bucureşti, în cadrul dispozitivelor rutiere special constituite au fost verificate 320 de autovehicule, fiind aplicate 150 de sancţiuni contravenţionale.

”Tot în urma acestei operaţiuni din Capitală, au fost indisponibilizate 30 de autoturisme şi constatate 5 infracţiuni, printre care infracţiunea de conducere sub influenţa unor substanţe psihoactive. Activităţile de ieri şi de astăzi se desfăşoară în contextul măsurilor dispuse de conducerea Ministerului Afacerilor Interne pentru combaterea criminalităţii de orice fel. Vă asigurăm că, în cazul producerii unor evenimente grave sau cu potenţial de a degenera, efectivele Poliţiei şi Jandarmeriei vor interveni rapid împotriva celor ce ameninţă ordinea şi liniştea publică, indiferent de calitatea acestor persoane”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al MAI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.