Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descinderi în Spania: Traficanții s-au folosit de un fals convoi umanitar către Ucraina pentru a face trafic de canabis în Europa

yournewswire.com
politie spania

Autorităţile spaniole anunţă luni că au destructurat o reţea importantă de trafic de droguri care ascundea canabis într-un fals convoi umanitar către Ucraina, cu scopul de a-l trimite către mai multe ţări europene, iar în cursul operaţiunii vizând o ”caravană a solidarităţii” au fost arestate 30 de persoane şi au fost confiscate 2.500 de plante de canabis, relatează AFP.

Garda Civilă spaniolă anunţă că, în total, 30 de persoane au fost arestate în cadrul acestei operaţiuni, efectuată în mai multe oraşe, în Andaluzia (sud), şi anume la Sevilla, Malaga şi Granada.

Suspecţii - de naţionalitate spaniolă, ucraineană, germană şi marocană - se aprovizionau ”de pe plataţii de canabis răspândire pe teritoriul andaluz”, precizează într-un comunicat Garda Civilă.

Cu scopul de a-şi exporta marfa, ”ei o ascundeau în cutii de carton” pe care le prezentau drept ”provizii şi ajutor umanitar destinate Ucrainei”, potrivit Gărzii.

O falsă ”caravană a solidarităţii” a fost creată în acest scop, din care făceau parte furgonete cu numere de înmatriculare ucrainene.

Traficanţii ”credau astfel că aveau să treacă neobsevaţi la controale ale poliţiei şi la frontieră”, relvă Garda Civilă spaniolă.

În cursul operaţiunii s-au confiscat aproximativ 800.000 de euro, şase arme de foc şi 2.500 de plane de canabis, precizează Garsa Civilă spaniolă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.