Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descinderi la mai multe adrese din Călărași: Nouă persoane care ar fi racolat tinere prin metoda Loverboy au fost conduse la audieri

perchezitii

Polițiștii și procurorii din Călărași au făcut patru percheziții la persoane bănuite că au racolat prin metoda Loverboy mai multe tinere pe care le-au obligat să se prostitueze în Germania, Elveția și Marea Britanie, potrivit Mediafax.

Potrivit unui comunicat al IGPR, polițiștii și procurorii din Călărași au făcut 4 percheziții domiciliare în județul Călărași la locuințele unor persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat specializat în traficarea și exploatarea sexuală.

Citește și: Cazul Robert Roșu 2: un alt avocat este trimis de DNA în judecată

Din cercetări au reieșit indicii că, începând cu anul 2015 şi până în prezent, cei în cauză ar fi recrutat, prin metoda „loverboy”, mai multe tinere, pe care le-ar fi exploatat sexual în Germania, Elveția și Marea Britanie.

Nouă persoane au fost duse la audieri, iar una a fost reținută pentru 24 de ore, ulterior urmând a fi prezentată Tribunalului Călărași, cu propunere de arestare preventivă.

În urma perchezițiilor au fost confiscați 45.530 de lei, 7.740 de euro, 5 telefoane mobile și o mașină în valoare de 35.000 de euro.

Pentru documentarea cauzei, polițiștii români au avut sprijinul EUROPOL, prin care s-a efectuat schimbul de informații cu partenerii din Marea Britanie, Germania şi Elveţia, precum şi al EUROJUST, prin intermediul ordinelor europene de anchetă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.