Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimă oră: procurorii anticorupție efectuează descinderi la Primăria Chișinău, într-un dosar de delapidare

Primaria Chisinau
sigla Primaria Chisinau

Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) din Republica Moldova și procurorii anticorupție desfășoară joi dimineață, 4 mai, acțiuni de urmărire penală într-un dosar de delapidare a fondurilor externe destinate refugiaților la Primăria Chișinău, transmit jurnaliștii de la Ziarul de Gardă.

Descinderile au loc inclusiv la persoane publice din cadrul Direcției generale asistență medicală și socială a Consiliului Municipal Chișinău (CMC). Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către Angela Starinschi, purtătoarea de cuvânt a CNA.

„Suntem pe mai multe adrese din capitală, inclusiv la persoane publice din cadrul Direcției generale asistență medicală și socială a Consiliului Municipal Chișinău. Vom reveni cu detalii după finalizarea operațiunii”, a declarat Angela Starinschi pentru ZdG.

Ce spune primarul Capitalei Ion Ceban

Între timp, primarul capitalei, Ion Ceban, anunță că oamenii legii au descins cu percheziții la Boris Gîlca, șeful Direcției generale asistență medicală și socială. Edilul capitalei a lansat mai multe acuzații la adresa partidului de la guvernare.

„Mascații au venit astăzi la șeful de Direcție sănătate, Boris Gîlca, și la alți angajați, deoarece tot astăzi, Primăria Chișinău organizează cel mai mare Forum Social și nu le este pe plac celor de la guvernare, deoarece vin mulți oaspeți din afara țării. Circa 100 de speakeri și oaspeți din 30 de țări. O puteau face în orice zi, dar au ales anume astăzi ca să dezbată subiectul și fie puse în prim plan acuzații sterile. Am pledat mereu pentru faptul ca persoanele să fie chemate să se prezinte pentru a spune ce cunosc, fără show-uri la ordin. Inspecția financiară făcută recent la Patria LukOil nu a constatat încălcări și a venit doar cu recomandări, deoarece există registrul electronic fiind verificat și acest lucru și sunt camere de luat vederi care se monitorizează (…)”, a spus primarul Ion Ceban într-o postare pe Facebook.

Anunț anterior făcut de Ion Ceban

Primarul capitalei, Ion Ceban, a declarat anterior că deține „informații veridice și a fost avertizat de câteva surse” despre faptul că miercuri, 26 aprilie, oamenii legii urmau să desfășoare percheziții la 10 adrese, inclusiv într-un dosar în care, potrivit edilului, urma să fie vizată mama acestuia. Primarul a mai afirmat că „ținta finală” ar fi el și perchezițiile urmau să aibă loc „pentru a-l face pe el să tacă sau să nu critice PAS-ul”. Totuși, pe 26 aprilie, perchezițiile despre care anunțase Ceban nu s-au confirmat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.