Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descinderi în Dâmbovița, Brăila și Prahova: Traficanții de minori și proxeneții au fost săltați de mascați

www.ziuanews.ro
mascati

Au fost percheziții miercuri în Dâmbovița, Brăila și Prahova la șase persoane, cercetate pentru trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism. Anchetatorii au probe că șase persoane au recrutat femei vulnerabile, inclusiv minore, pentru prostituție. Audierile au loc la această oră.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Brăila și ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, au efectuat nouă percheziții domiciliare, în județele Dâmbovița, Brăila și Prahova, la locuințele a șase persoane, cercetate pentru trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.

Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit faptul că, în perioada 2023 - februarie 2024, trei dintre persoanele cercetate ar fi recrutat mai multe persoane, printre care și o minoră, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acestora și le-ar fi constrâns, prin acte de violență și amenințare, să practice prostituția, însușindu-și sumele de bani astfel obținute.

De asemenea, unul dintre aceștia, precum și alți trei bănuiți în cauză, urmărind obținerea de foloase materiale în mod facil, ar fi înlesnit altor femei practicarea prostituției prin închirierea unor imobile, asigurarea transportului la adresele unde ar fi fost solicitate și atragerea de clienți inclusiv prin anunțuri publicate pe diferite site-uri.

Audierile se desfășoară la această oră la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești.

Pe parcursul cercetărilor, victimelor li s-a asigurat sprijin și protecție de către reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.