Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descoperire a belgienilor care schimbă totul în pandemie. Ce îi face pe români mai rezistenți la COVID-19

Time of Israel
test coronavirus COVID

Cercetătorii belgieni de la Universitatea Ghent au descoperit de ce în România, şi, în general, în ţările din Estul Europei este mai mică incidenţa cazurilor grave de COVID-19 (noul tip de coronavirus), respectiv a celor soldate cu decese.

Explicaţia belgienilor face referire la configuraţia diferită a celulelor din căile noastre respiratorii determinată de anumite caracteristici genetice, scrie Adevărul.ro.

„Cercetătorii de la Universitatea din Gent (UGent) consideră că diferenţele genetice între rezidenţi explică de ce noul coronavirus face mai multe victime în unele ţări. Acest lucru ar explica, potrivit acestora, de ce ţările scandinave sau cele din Europa de Est par mai puţin afectate decât alte regiuni ale lumii”, se arată într-un articol publicat de Universitate.

Așadar, prof. Joris Delanghe a susţinut: „Cercetătorii se concentrează prea mult asupra virusului pentru a explica diferenţele dintre ţări. Acesta ar fi putut suferi mutaţii sau ar putea fi mai grav sau mai puţin grav în funcţie de condiţiile dintr-o anumită ţări. Pentru a combate virusul mai eficient, ar trebui să acordăm mult mai multă atenţie persoanelor care locuiesc în aceste ţări şi modul în care aceste populaţii sunt diferite din punct de vedere genetic”.

În concluzie, cercetătorii de la UGent au punctat că impactul coronavirusului este determinat de anumite caracteristici genetice. Cu alte cuvinte, au descoperit o legătură evidentă între o genă (ACE1) şi dezvoltarea Covid-19.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.