Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descoperire macabră la Bucea: cinci cadavre torturate în subsolul clădirii unei tabere de vacanță pentru copii

AFP
cadavre morti Bucha ucraina

Cinci cadavre au fost găsite în subsolul clădirii unei tabere de vacanță pentru copii din orașul Bucea, la periferia Kievului. Oficialii ucraineni au declarat că soldații ruși i-au torturat și executat pe cei 5 bărbați, informează Mediafax.

Identitățile bărbaților sunt încă necunoscute, dar unul dintre ei avea asupra sa documente, astfel că familia sa ar trebui să poată fi ușor de localizat, anunță Sky News.

De altfel, ziariștii Sky News s-a aflat luni printre jurnaliștii care au urmărit cum cadavrele, găsite în urmă cu două zile, au fost scoase la suprafață.

Mâinile a patru dintre bărbați erau legate la spate, iar unul fusese împușcat în piept de 5 ori, potrivit lui Anton Gerashchenko, consilier al ministrului de Interne ucrainean. Acesta a spus că un alt bărbat a fost lovit cu o pușcă în cap, iar ceilalți trei au fost împușcați.

Serghei Matiyk, un oficial implicat în recuperarea și îngroparea cadavrelor din Bucea, a declarat că aproximativ 300 de trupuri ale unor civili au fost adunate de când forțele rusești au luat cu asalt acest oraș. El a spus că majoritatea victimelor erau bărbați, dar crede că în jur de 30% au fost femei și copii.

Vezi si: Primarul din Bucea promite răzbunare: 'Nu vom ierta' Rusia pentru atrocitățile petrecute aici

El a avertizat că se așteaptă să fie găsite mai multe trupuri pe măsură ce forțele ucrainene caută în clădirile evacuate.

Trupele rusești s-au retras din orașul Bucea în urmă cu câteva zile, dar dezastrul pe care l-au lăsat în urmă a șocat lumea, forțele rusești fiind acuzate de crime de război.

Rusia neagă că a ucis civili ucraineni la Bucha.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.