Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descoperire: Încălțămintea unui copil din antichitate, s-a păstrat intactă, cu tot cu șireturi, mai bine de 2.000 de ani / FOTO

twitter.com
pantof antichitate

Descoperire: Încălțămintea unui copil din antichitate, s-a păstrat intactă, cu tot cu șireturi, mai bine de 2.000 de ani

Un pantof de piele, pentru copii, vechi de peste 2000 de ani, a fost descoperit în Austria. Încălțămintea este în stare bună, având șireturile intacte.

Potrivit Muzeului German al Mineritului Bochum-Leibniz, care face săpături arheologice în satul Dürrnberg, situat în vestul țării, în apropiere de Salzburg, descoperirea a fost făcută sub supravegherea doctorului Thomas Stöllner, anunță The Archaeologist, conform Mediafax.

Cel mai probabil, pantoful a rămas în stare bună datorită efectului conservant al sării.

Numărul încălțămintei ar corespunde cu numărul actual 30 și, potrivit Muzeului German de Minerit din Bochum-Leibniz, ar fi fost confecționată în secolul al II-lea î.Hr.

„Timp de decenii, activitățile noastre de cercetare din Dürrnberg ne-au oferit descoperiri valoroase pentru a explora științific mineritul timpuriu. Starea pantofului găsit este excepțională”, a declarat Thomas Stöllner.

„Materialele organice se descompun în general în timp. Descoperiri precum acest pantof de copil, dar și resturi textile precum cele găsite în Dürrnberg, oferă o perspectivă extrem de rară asupra vieții minerilor din Epoca Fierului. Ele oferă informații valoroase pentru activitatea noastră științifică", a explicat profesorul.

În apropierea pantofului au mai fost descoperite și alte resturi organice precum un fragment de lopată și resturi de blană.

Săpăturile vor continua în anii următori.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.