Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descoperire incredibilă făcută de arheologii chinezi: Un mormănt unic, din timpul dinastiei Jin le-a dezvăluit cercetătorilor noutăți absolute

china

Arheologi chinezi au anunţat marţi că au descoperit mormântul unor călugări datând din timpul Dinastiei Jin (1115-1234) în oraşul Anyang, din provincia Henan, în centrul Chinei, relatează Xinhua, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Toți șoferii sunt vizați! Ce se va întâmpla cu polițele RCA

Patru călugări faimoşi se află îngropaţi în mormântul din cărămidă, de 9,35 metri lungime şi 3,6 metri lăţime, unde au fost descoperite şi un epigraf care descrie viaţa călugărilor şi picturi murale.

"Mormintele monahale cu epigraf sunt destul de rare. În mormântul pe care l-am descoperit există atât un epigraf cât şi rămăşiţele a patru călugări", a declarat Kong Deming, şeful institutului de arheologie din Anyang.

Mormântul este format din patru camere. În fiecare cameră se află câte o oală de ceramică ce conţine rămăşiţele călugărilor.

Epigraful, aflat pe o masă din altar, prezintă istoria unor temple budiste şi a locurilor din zonă, iar picturile murale prezintă teme rare, precum mersul la medic.

"Picturile murale sunt bine conservate şi prezintă religiile şi credinţele, vizite la medic şi viaţa socială din timpul Dinastiei Jin. Toate descoperirile fac ca acest mormânt să fie unic, valoros pentru cercetare", a spus Kong.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.