Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Descoperire majoră' pe planeta Marte - Anunțul făcut de NASA

news.cgtn.com
marte univers spatiu terra planeta

NASA va anunța joi o „descoperire majoră" pe Marte, potrivit BFMTV.

NASA va anunța joi o „descoperire majoră" despre planeta Marte, scrie într-un comunicat al agenției publicat pe 21 octombrie, potrivit Mediafax.

Anunțul se bazează „pe observațiile făcute de modulul de aterizare InSight Mars Lander" și de misiunea Mars Reconnaissance Orbiter, a precizat echipa științifică.

Valoarea exactă a constatărilor științifice este încă necunoscută. Noutățile vor fi prezentate în cadrul unei conferințe de presă care va avea loc joi, la ora 20:00 CET, și care va fi transmisă în direct pe YouTube. Persoanele care au cont pe Twitter vor putea să pună întrebări în direct.

„Membri ai echipei științifice din ambele misiuni vor explica modul în care datele și imaginile de pe fiecare navă spațială (...) au contribuit la descoperire", a precizat NASA.

Imaginile raportate de cele două nave spațiale au fost obținute de sonda InSight, unul dintre roboții care se află pe Planeta Roșie, din noiembrie 2018. De atunci, seismometrul său de fabricație franceză a făcut mari progrese.

Fotografiile au fost realizate de Mars Reconnaissance Orbiter, o misiune spațială americană care orbitează în jurul planetei Marte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.