Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descoperire șocantă făcută de un bărbat din Neamț în curtea casei: Omul vroia să sape o afumătoare când a găsit grozăvia

Inquam Photos/ Octav Ganea
munitie jandarmi

Un localnic din comuna Brusturi a găsit, joi, un proiectil şi două cartuşe în timp ce făcea o groapă în curtea casei pentru a amenaja o afumătoare, a declarat, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, sublocotenentul Adrian Rotaru, relatează agerpres.ro.

Citește și: S-ar fi AFLAT candidatul PSD-ALDE la prezidențiale! Cine ar fi cel care îl va înfrunta pe Klaus Iohannis (surse)

Evenimentul a fost anunţat la 112 de respectiva persoană, în zonă fiind trimisă echipa pirotehnică, a menţionat sursa citată.

"Colegii noştri au găsit două cartuşe de calibrul 7,92 şi un proiectil exploziv de calibrul 100 milimetri. Acestea au fost descoperite în curtea unei locuinţe, pe timpul efectuării unor lucrări de săpături pentru amplasarea unei afumători", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

Miercuri, pirotehniştii au fost solicitaţi în localitatea Poiana, tot din comuna Brusturi, unde un bărbat a descoperit în pădure, cu ajutorul unui detector de metale, un proiectil de 50 milimetri. Specialiştii din cadrul ISU au găsit acolo alte 2 proiectile de 60, respectiv 82 milimetri.

Localitatea Brusturi s-a situat pe linia frontului celui de-Al Doilea Război Mondial, iar în zonă sunt găsite deseori, de localnici, elemente de muniţie neexplodată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.