Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descoperire remarcabilă în Italia: un templu etrusc necunoscut anterior, situat în apropiere de Tempio Grande din Vulci, a fost scos la lumină

ancient-origins.net
templu

O echipă interdisciplinară condusă de arheologii Mariachiara Franceschini de la Universitatea din Freiburg şi Paul P. Pasieka de la Universitatea din Mainz a descoperit un templu etrusc necunoscut anterior în oraşul antic Vulci, în zona italiană Lazio, conform sciencedaily.com.

Clădirea, care măsoară 45 de metri pe 35 de metri, este situată la vest de Tempio Grande, o construcţie sacră excavată în anii 1950, potrivit Agerpres.

Analiza preliminară a straturilor fundaţiei din colţul nord-estic al templului şi a obiectelor găsite în acel loc i-a determinat pe cercetători să dateze templul spre sfârşitul secolului al VI-lea sau începutul secolului al V-lea î.Hr.

"Noul templu are aproximativ aceeaşi dimensiune şi este situat pe o aliniere similară cu Tempio Grande învecinat, fiind construit în aproximativ aceeaşi perioadă arhaică", a explicat Franceschini.

"Această duplicare a clădirilor monumentale dintr-un oraş etrusc este rară şi indică o descoperire excepţională", a precizat Pasieka.

Echipa a descoperit templul în timpul lucrărilor efectuate în cadrul proiectului "Vulci Cityscape", lansat în 2020 în vederea cercetării strategiilor de amplasare şi a structurilor urbanistice ale oraşului Vulci.

Vulci a fost unul dintre cele douăsprezece oraşe ale federaţiei etrusce, iar în perioada preromană a fost unul dintre cele mai importante centre urbane din regiunea care este în prezent Italia.

"Am studiat întreaga zonă de nord din Vulci, adică 22,5 hectare, folosind prospecţiuni geofizice şi un Radar de Penetrare a Solului", a explicat Pasieka. "Am descoperit rămăşiţe de la originile oraşului care anterior fuseseră trecute cu vederea în Vulci, iar acum suntem în măsură să înţelegem mai bine dinamica aşezării şi sistemul rutier, pe lângă identificarea diferitelor zone funcţionale ale oraşului", a adăugat el.

Cercetătorii au reuşit să descopere în 2021 primele secţiuni de perete, realizat din tuf. "Cunoştinţele noastre referitoare la aspectul şi organizarea oraşelor etrusce au fost până acum limitate", a declarat Franceschini. "Straturile intacte ale templului ne oferă perspective asupra a peste o mie de ani de dezvoltare a unuia dintre cele mai importante oraşe etrusce", a spus ea.

În următorii ani, oamenii de ştiinţă doresc să se aplece mai mult asupra diferitelor etape de utilizare a templului şi a arhitecturii precise a acestuia pentru a afla mai multe despre religia etruscilor şi structurile sociale din Vulci, dar şi pentru a înţelege cum arăta viaţa de zi cu zi a locuitorilor oraşului.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.