Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descoperire şocantă a celor de la NASA: Zeci de surse majore de poluare necunoscute

nasa

Cercetători din SUA şi Canada au localizat 39 de surse necunoscute de poluare majoră cu dioxid de sulf, aflate în diferite regiuni ale planetei, cu ajutorul unei noi tehnologii de monitorizare a surselor de poluare prin satelit, conform unui anunţ al NASA, transmite Reuters.

 

Sursele de poluare cu dioxid de sulf sunt termocentrale cu cărbuni, topitorii şi centre de extracţie şi prelucrare a petrolului şi gazelor naturale din Orientul Mijlociu, Mexic şi Rusia. Toate aceste surse de poluare au fost identificate pe baza analizei datelor obţinute de la sateliţi în intervalul 2005 - 2014, conform unui comunicat publicat miercuri de NASA.

 

Conform acestei analize, estimările privind emisiile poluante realizate pe baza datelor de la sateliţi sunt de două sau chiar de trei ori mai ridicate decât cele provenite de la sursele cunoscute de poluare din aceleaşi zone geografice.

 

Specialistul în poluare atmosferică Chris McLinden de la Environment and Climate Change Canada, coordonatorul acestui studiu publicat în revista Nature Geosciences, a subliniat faptul că aceşti agenţi poluatori necunoscuţi până acum sunt responsabili de aproximativ 12% din totalul emisiilor antropice de dioxid de sulf, conform Agerpres.

 

Echipa de cercetători a identificat şi 75 de surse naturale de poluare cu dioxid de sulf sub forma unor vulcani inactivi dar care eliberează lent acest gaz toxic în atmosferă. Chiar dacă unele dintre aceste surse naturale de poluare erau cunoscute, multe dintre ele se află în regiuni izolate şi nu sunt monitorizate. Astfel, datele obţinute de la sateliţi asigură în premieră un regim de monitorizare anuală a acestor vulcani, conform NASA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.