Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descoperire şocantă în Serbia: Doi migranţi au murit în cisterna cu care sperau să ajungă în Occident

Operation World
Serbia Kosovo

Doi migranţi, descoperiţi într-un camion cisternă, au decedat la spitalul din Novi Sad (nordul Serbiei) unde fuseseră internaţi, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului, relatează joi AFP, potrivit agerpres.ro.

Patru bărbaţi au fost găsiţi în stare de inconştienţă în cisternă. Unul dintre ei a murit miercuri, iar un altul a decedat în noaptea de miercuri spre joi, a anunţat Spitalul din Voivodina, provincie din nordul Serbiei. Ceilalţi doi pacienţi sunt încă în stare gravă, a adăugat sursa citată.

Citește și: PSD își joacă ultimele cărți- Ce se va construi în România

Poliţia crede că doi dintre cei patru bărbaţi sunt afgani, dar nu deţine informaţii despre cetăţenia celorlalţi doi. Bărbaţii au fost găsiţi marţi în rezervorul gol al unui camion la o spălătorie din Futog, în apropiere de Novi Sad.

Ei au fost spitalizaţi într-o stare gravă din cauza lipsei de oxigen şi a excesului de căldură după ce au stat câteva ore în rezervor, unde temperatura se apropia de 60 de grade Celsius.

Citește și: Victor Ponta aruncă-n aer o viitoare alianță: Nu vom susține o asemenea formulă

Sute de mii de migranţi, majoritatea fugind din calea conflictelor din Orientul Apropiat şi Mijlociu, au trecut prin Balcani pentru a ajunge Europa de Vest până în martie 2016.

În pofida restricţiilor impuse, această "rută balcanică" este folosită clandestin de numeroşi migranţi şi mii dintre aceştia sunt blocaţi în Serbia sau Bosnia.

Potrivit reprezentanţei Biroului Înaltului Comisar al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) la Belgrad, citat de Beta, 3.032 migranţi se aflau în centrele de primire din Serbia, în luna mai, o scădere cu 1.000 în raport cu luna ianuarie. Dar Centrul de protecţie pentru solicitanţii de azil din Belgrad, un ONG sârb, estimează că numărul exact al acestora "este în prezent între 5.000 şi 6.000".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.