Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descoperire şocantă într-o clinică de fertilizare in vitro: Directorul şi-a folosit propria spermă şi a devenit tatăl a 49 de copii

fertilizare in vitro

Testele ADN arată că Jan Karbaat, directorul unei clinici de fertilizare din Olanda, care a murit în 2017, și-a folosit sperma, în loc de cea a donatorilor, devenind tatăl biologic a 49 de copii născuți prin fertilizarea in vitro, scrie www.theguardian.com, potrivit Mediafax.

CITEŞTE ŞI: Pisicile, mai mult decât animale de companie: Pot VINDECA mai multe boli

Jan Karbaat, care a murit în 2017, este tatăl biologic a 49 de copii născuți după ce femeile au vizitat clinica sa de la Rotterdam. Bărbatul a folosit, pentru procedurile de fertilizare in vitro, propria spermă, în locul donatorilor, anunță Defense for Children, organizație care se ocupă de protejarea drepturilor părinților și copiilor născuți în clinica medicului.

Rezultatele testelor ADN efectuate vineri dimineață la un spital din orașul sud-estic Nijmegen au arătat că 49 de copii sunt descendenți direcți ai doctorului Karbaat, au anunțat reprezentanții organizației.

“Rezultatele confirmă suspiciunile potrivit cărora Karbaat a folosit propria spermă în clinică”, au menționat reprezentanții Defence for Children.

Cazul controversat a devenit public, după ce o instanță olandeză a decis în februarie că rezultatele testului ADN ale lui Karbaat ar trebui puse la dispoziția părinților și copiilor pentru a-și face propriile comparații.

Înainte de moartea sa, Karbaat a recunoscut că a conceput cu sperma sa 60 de copii. Clinica a fost închisă în anul 2009, pe fondul unor nereguli.

CITEȘTE ȘI: Nu doar lipsa calciului duce la OSTEOPOROZĂ! Iată care sunt ceilalți nutrienți .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.