Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descoperire științifică: cum să eviți sevrajul de cafea

homatex.ro
cafea

Dacă te confrunți cu simptomele de sevraj cauzate de lipsa cafelei, o ceașcă de cafea poate fi soluția la îndemână pentru ameliorarea durerilor de cap, stării de iritabilitate și oboselii. Cu toate acestea, cercetătorii au descoperit și alte modalități de a reduce simptomele de sevraj, astfel încât să poți trece mai ușor peste perioada de ajustare a organismului. Un studiu realizat în Australia a ajuns la concluzia că inclusiv cafeaua decofeinizată ajută, anunță spotmedia.ro.

Ajută chiar și atunci când știi că ceea ce bei nu are cofeină, arată studiul realizat de oameni de știință de la Universitatea din Sidney și publicat de Journal of Psychopharmacology.

În cadrul cercetării, subiecții, toți băutori de cafea, care erau obișnuiți cu măcar trei cești pe zi, au fost lipsiți de licoare timp de 24 de ore, pentru a se încerca alternative la aceasta.

Sevrajul și efectul placebo

Cercetarea, condusă de dr. Llew Mills, a arătat că cel mai bun remediu pentru simptomele apărute, proprii sevrajului, a fost cafeaua decofeinizată, asta dacă subiecții credeau că e cafea ”normală”. Practic, în cazul lor a apărut efectul placebo, unul destul de puternic, ”vindecător”.

Numai că de ajutor a fost același tip de cafea, fără cofeină, chiar și atunci când subiecții au știut că beau așa ceva.

Cel mai puțin a ajutat apa, asta chiar dacă cei din această grupă erau cei mai optimiști la început, fiind convinși că lichidul îi va scăpa de simptomele sevrajului, după cum se arată pe site-ul universității unde s-a efectuat studiul.

Subiecții din acest grup nu au raportat nicio ameliorare a simptomelor la trei sferturi de oră după ce au băut apă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.