Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descoperiri EPOCALE ale savanților: Au o vechime de 3.500 de ani

africancurators.com
piramide

Arheologii au descoperit trei sarcofage din lemn cu o vechime de 3.500 de ani în oraşul Luxor din sudul Egiptului, a anunţat miercuri Ministerul Antichităţilor din această ţară, potrivit DPA.

Descoperirea a fost făcută de o echipă de arheologi din Franţa în necropola El-Asasif, a precizat ministerul într-un comunicat, informează agerpres.ro.

Citește și: Banca Națională a României trage semnalul de alarmă- Ce se întâmplă cu pensiile

Cele trei sarcofage datează din timpul celei de-a 18-a dinastii egiptene (1550-1295 î.Hr.), se află într-o stare bună de conservare şi sunt decorate cu inscripţii colorate şi scrieri hieroglife, a precizat Mostafa Waziri, directorul Consiliului Suprem al Antichităţilor Egiptene.

Două dintre sarcofage au lungimi de 190, respectiv 195 de centimetri şi conţin mumiile unor femei, iar al treilea are lungimea de 190 de centimetri, potrivit lui Fathy Yassin, un oficial din domeniul antichităţilor în Luxor.

Citește și: Marcel Ciolacu îl liniștește pe Ludovic Orban: Încă nu e pericol să fie demis prin moțiune

Autorităţile din Egipt au anunţat în ultimele luni o serie de descoperiri antice care ar putea contribui la revitalizarea industriei turismului, aflat în criză, o sursă principală pentru economia naţională.

Turismul egiptean a fost afectat semnificativ de mişcările de protest care au cuprins un teritoriu extins după revoltele din 2011 împotriva dictatorului Hosni Mubarak.

Citește și: Mihai Fifor șterge pe jos cu Florin Cîțu:’Ne arată cât de prost pregătit este’

Sâmbătă, ministerul a anunţat descoperirea unei colecţii de animale mumificate în necropola Saqqara, din apropiere de Cairo, care include păsări considerate sacre şi cinci feline de talie mare despre care cercetările preliminare sugerează că ar aparţine unor pui de leu.

În luna octombrie, autorităţile din Egipt au descoperit în Luxor 30 de sarcofage din lemn colorat în stare bună de conservare şi având o vechime de 3.000 de ani.

Citește și: Noul lider PSD nu renunță la Olguța Vasilescu- Funcția pe care aceasta o va ocupa .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.