Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descoperiri sumbre în Spania - Ministrul Apărării rupe tăcerea: Oameni în vârstă au fost găsiţi 'morţi şi abandonaţi' în paturile lor

Comunidad de Madrid/AFP via Getty Images
coronavirus spania

Militarii trimişi pentru a ajuta Spania la combată pandemia de coronavirus prin dezinfectarea şi verificarea locuinţelor au găsit un număr de persoane în vârstă abandonate şi moarte în paturile lor, potrivit ministrului Apărării, scrie The Guardian, potrivit Mediafax.

Ştirile legate de descoperirile sumbre au apărut pe măsură ce Spania a înregistrat o nouă creştere a numărului de decese şi cazuri de coronavirus, iar autorităţile medicale au stabilit distribuirea a aproape 650.000 de kituri de testare rapidă.

Luni, ministrul Apărării, Margarita Robles, a declarat că membrii Unităţii de Urgenţe Militare specializate au găsit cadavrele în timpul îndeplinirii sarcinilor.

Adevărul spus de SURSE din interior: Pe cine vizează INTERDICȚIA de a constitui un grup mai mare de 3 persoane

„În timpul vizitelor sale, armata a găsit câţiva oameni în vârstă total abandonaţi - chiar şi unii care erau morţi în paturile lor”, a declarat Robles pentru programul Ana Rosa TV.

Robles a spus că un astfel de tratament inuman nu va fi tolerat şi că oricine îşi ignoră responsabilităţile va fi urmărit penal.

„Vom fi foarte fermit şi implacabili în acest sens şi avem un mesaj foarte clar: întreaga forţă a legii va cădea asupra celor care nu îşi îndeplinesc obligaţiile”, a adăugat ea.

Virusul a luat până acum 2.182 de vieţi în Spania- până la 1.720 duminică - în timp ce numărul de cazuri confirmate a crescut de la 28.572 la 33.089.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.