Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Desemnarea lui Nicoale Ciucă, în presa internațională - Jurnaliștii străini: Marele câștigător este PSD

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Florin Cîțu Nicolae Ciucă Cîțu Ciucă

Marele câștigător al alianței descrisă de analiști drept „contra firii” este PSD, susțin jurnaliștii străini. Aceștia analizează coaliția de guvernare care se formează la București între PNL, PSD și UDMR, anunță Mediafax.

Un general român în retragere a fost însărcinat să formeze guvernul după aproape două luni de criză politică, scriu jurnaliștii de la ziarul Le Figaro.

Liberalii, aflați la putere, și social-democrații, vechii lor adversari, au decis să se alieze, iar președintele României, Klaus Iohannis, l-a desemnat pe Nicolae Ciucă să formeze o echipă. Ministru interimar al Apărării, Ciucă are 54 de ani și va rămâne la conducere până jumătatea anului 2023. Atunci, el va preda funcția președintelui PSD, Marcel Ciolacu, în baza unei înțelegeri privind rotația la putere stabilită de cele două partide.

Un veteran al Afganistanului, Nicolae Ciucă nu are mare experiență în politică și va fi nevoit să împace interesele celor două partide rivale. Profilul său de militar ar putea liniști România, o țară în care armata este una dintre cele mai respectate instituții, mai susțin jurnaliștii francezi.

Marele câștigător al alianței descrisă de analiști drept „contra firii” este PSD. După ce în plan european a fost criticat din caiza măsurilor luate în domeniul justiției, PSD primește cele mai multe ministere în noul Guvern și revine la putere după doi ani, consideră francezii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.