Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Desfăşurare de trupe la frontiera cu Mexic: Care sunt primele state care reacţionează la îndemnul lui Donald Trump

uscpublicdiplomacy.org
sua mexic

Autorităţile din statele americane Texas şi Arizona şi-au anunţat vineri intenţia de a trimite trupe ale Gărzii Naţionale la frontiera cu Mexic, după ce preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat că în zonă vor fi desfăşuraţi mii de soldaţi pentru a combate imigraţia clandestină şi traficul de droguri, transmite AGERPRES, citând AFP.

Citeşte şi: Se STRICĂ vremea! Avertizare meteo de ULTIMA ORĂ: Care sunt zonele vizate de fenomenele EXTREME

Garda Naţională din Texas, care a trimis deja două elicoptere Lakota de-a lungul graniţei SUA cu Mexic, a menţionat că în termen de 72 de ore va desfăşura aproximativ 250 de soldaţi.

''Garda Naţională din Texas se pregăteşte să desfăşoare imediat avioane, vehicule şi material de sprijin la frontiera cu Mexic'', a declarat într-o conferinţă de presă şefa Gărzii Naţionale din Texas, Tracy Norris.

La rândul său, guvernatorul statului Arizona, Doug Ducey, are în vedere desfăşurarea a 150 de soldaţi la graniţa cu Mexic începând de săptămâna viitoare.

Guvernul federal american a anunţat miercuri că sprijinul militar pentru poliţia de frontieră va fi coordonat cu statele americane vecine cu Mexicul. Preşedintele Donald Trump i-a ordonat secretarului apărării, James Mattis, să ceară trimiterea Gărzii Naţionale în sprijinul Departamentului pentru Securitate Internă. Şefa acestui departament, Kirstjen Nielsen, împreună cu Mattis şi cu procurorul general al SUA, Jeff Sessions, trebuie să prezinte în termen de 30 de zile un plan de acţiune şi recomandări pentru alte autorităţi care vor fi solicitate să participe la securizarea frontierei.

Luna trecută, Trump a promulgat o lege privind cheltuielile bugetare federale prin care se alocă doar 1,6 miliarde de dolari pentru lucrări timp de şase luni la zidul de la frontiera sudică a SUA, sumă mult inferioară celor 25 de miliarde de dolari pe care le solicitase. Graniţa dintre SUA şi Mexic are o lungime de aproximativ 3.100 de kilometri, dintre care pe o treime este deja construit un zid.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.