Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Desfiinţarea Institutului pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului, raport de respingere în Comisia de cultură a Camerei Deputaţilor

Inquam Photos - George Călin
Inquam Camera Deputaților plen Parlament

Comisia de cultură a Camerei Deputaţilor a dat, marţi, raport de respinge proiectului de lege prin care se propune desfiinţarea Institutului de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului.

Potrivit propunerii legislative, Institutul de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului, înfiinţat prin Legea 117/2017, cu modificările şi completările ulterioare, se desfiinţează, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Asta da curățenie! Sora și soția omului lui Ludovic Orban, angajate în Guvern!

"În termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, prin hotărâre a Guvernului, se va stabili destinaţia patrimoniului institutului. Obligaţiile privind raportările financiare aferente ultimei perioade fiscale, pentru care institutul datorează astfel de raportări, se preiau de către Senatul României. La data intrării în vigoare a prezentei legi, legea privind înfiinţarea institutului se abrogă", se mai arată în proiect.

Iniţiatorul acestui proiect de lege, deputatul USR Iulian Bulai, menţionează în expunerea de motive că încă de la înfiinţare specialiştii au atras atenţia asupra lipsei experţilor în domeniul citat, având în vedere că Levantul nu este, în prezent, obiect de cercetare academică nicăieri în lume, iar subtemele care-l alcătuiesc duc lipsă de cercetători în România.

Citește și: Radu Mazăre a cerut să fie transferat în Madagascar. Ce a decis instanța

"În cei doi ani de funcţionare, institutul a beneficiat de creşteri ale subvenţiei de la bugetul de stat şi ale numărului de posturi finanţate în organigramă, în condiţii de derogare de la cadrul normativ general, ca şi de ridicarea preşedintelui său la rang de secretar de stat. Şi competenţele şi activitatea începută până acum de institut se suprapun în mod nefericit şi ineficient cu obiectul de activitate şi responsabilitate al altor autorităţi şi instituţii, generând conflicte de competenţă, deturnând resurse şi capacitatea de decizie din zona instituţiilor academice cu tradiţie şi diluând forţa instituţională, în loc să o întărească, a acestor instituţii", mai spune iniţiatorul în expunerea de motive.

Proiectul de lege a fost respins de Senat şi este pe ordinea de zi de miercuri a Camerei Deputaţilor, care este for decizional în acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.