Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deși 83.8% din populație s-a vaccinat, Ţările de Jos anunță noi restricţii anti-Covid

The Hill
coronavirus lockdown

Ţările de Jos vor introduce noi restricţii legate de coronavirus în această săptămână, pentru a încerca să reducă incidenţa epidemiei de COVID-19, a anunţat luni ministrul olandez al sănătăţii Hugo de Jonge, potrivit Reuters.

''Suntem nevoiţi să luăm noi măsuri. Numărul pacienţilor COVID-19 din spitale creşte rapid'', a declarat De Jonge. El nu a oferit detalii despre noile măsuri, care urmează să fie decise marţi.

Postul de televiziune NOS a informat că probabil guvernul va impune obligativitatea măştii sanitare în numeroase locuri publice şi va extinde utilizarea certificatului COVID-19 ca dovadă a vaccinării sau a testării negative recente.

Numărul noilor cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în Ţările de Jos este în creştere de o lună, săptămâna trecută atingând cel mai mare nivel începând din luna iulie.

Luni se înregistrau 7.700 de noi cazuri în 24 de ore, cu 45% mai multe decât lunea trecută. În spitalele olandeze sunt 1.200 pacienţi COVID-19, cei mai mulţi în ultimele cinci luni, informează Agerpres.ro.

Majoritatea restricţiilor legate de coronavirus în Ţările de Jos au fost ridicate în 25 septembrie, când certificatul COVID-19 a devenit o condiţie pentru accesul la evenimente culturale, baruri, restaurante şi cluburi.

Săptămâna trecută, autorităţile olandeze au menţionat că majoritatea pacienţilor COVID-19 aflaţi în spitale nu sunt vaccinaţi. Potrivit datelor guvernamentale, aproximativ 84% din populaţia adultă olandeză este vaccinată cu schema completă contra coronavirusului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.