Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deși criminalul din Onești avea 4 condamnări, polițiștii spun că nu era previzibil comportamentul violent

Comportamentul violent al criminalului de la Onești nu era previzibil, spun polițiștii din Bacău, care fac cercetări după luarea de ostatici și cele două crime produse de Gheorghe Moroșan, bărbatul de 68 de ani.

Citește și: Elena Udrea, condamnată la 8 ani de închisoare cu executare

Gheorghe Moroșan avea patru condamnări anterioare faptelor de luni, când a luat ostatici doi muncitori care făceau lucrări de reparații la apartamentul din care fusese evacuat. Avea, însă, condamnări din 1987, 1991, 1993 și din 2010, ultima din Italia pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice sau a stupefiantelor.

Din toate aceste date, polițiștii spun că nu au prevăzut un comportament violent.

„Mai mult, verificările care s-au făcut la familie, mediile frecventate nu spuneau nimic că el ar putea avea acest declic, această explozie, nimic care să motiveze acest gest. De altfel, așa cum au menționat și colegii, la un moment dat fusese aduc într-un punct favorabil situației, pentru că acceptase să intre în contact cu noi și să vadă documentele”, spun reprezentanții Poliției Bacău.

De asemenea, au fost făcute verificări și la medici, dar nimic nu i-a condus pe polițiști la concluzia că, la un moment dat, Gheorghe Moroșan va putea să se exteriorizeze într-un asemenea fel.

Unul dintre momentele bune în cadrul negocierilor a fost cel în care adjunctul Poliției Onești a discutat cu el.

„Nu era prieten, ci locuia la 2 – 3 blocuri cu agresorul. Îl cunoștea din vedere, și-a dat masca jos în momentul în care a vorbit cu el. A fost un pas bun, un tampon care a diminuat ostilitate din partea agresorului”, au mai spus reprezentanții Poliției.

Din păcate, operațiunea de negociere a eșuat, în final, iar în jurul orei 19.00 agresorul i-a ucis pe cei doi muncitori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.