Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deși multe restricții rămân în vigoare, școlile primare din Polonia se redeschid parţial din 18 ianuarie

AP
Polonia

Elevii în vârstă de 7 până la 9 ani din Polonia se vor întoarce în şcoli din 18 ianuarie, la încheierea vacanţei de iarnă, a anunţat luni ministrul sănătăţii, Adam Niedzielski, citat de dpa. Deşi şcolile primare se redeschid parţial, alte măsuri împotriva coronavirusului rămân în vigoare, a precizat el, anunță AGERPRES.

Printre restricţiile antiepidemice care vor fi aplicate în continuare se numără limitarea numărului de participanţi la adunările publice, închiderea mallurilor, barurilor, restaurantelor, cinematografelor şi teatrelor.

La luarea deciziei, guvernul de la Varşovia a avut în vedere riscul răspândirii virusului, pe de o parte, şi pe de alta costul lipsei accesului la învăţământul cu prezenţă fizică, mai ridicat pentru elevii din clasele mici, au arătat oficiali guvernamentali în cadrul unei conferinţe de presă.

Citește și: S-A AFLAT: CINE e bărbatul din cauza căruia Ilie Năstase și-a BĂTUT SOȚIA

Luni, în Polonia a început testarea în masă pentru coronavirus a profesorilor din şcolile primare, iar până la sfârşitul săptămânii se vor putea testa şi vor primi rezultatele toate cadrele didactice care doresc, a informat ministrul educaţiei, Przemyslaw Czarnek.

Până acum, coronavirusul a provocat în Polonia peste 31.000 de decese. Vaccinarea a început după Crăciun, ca şi în alte ţări din Uniunea Europeană; până acum, au fost administrate peste 200.000 de doze, dar ritmul a fost mai scăzut în weekend. Michal Dworczyk, şeful campaniei guvernamentale de vaccinare, a dat asigurări că procesul se va accelera în curând, iar săptămâna aceasta vor fi vaccinaţi 250.000 de polonezi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.