Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deși Putin trage cu zeci de rachete zilnic, şeful Pentagonului susține că armata rusă suferă o criză de muniţii

thebulletin.org
Vladimir Putin rachete

Armata rusă suferă o ''penurie semnificativă'' de muniţii pentru artileria sa, ceea ce i-ar putea limita în viitor operaţiunile în Ucraina, a declarat miercuri secretarul american al apărării, Lloyd Austin, potrivit AFP, anunță Agerpres.

''Ruşii au probleme logistice încă de la începutul'' invaziei lor în Ucraina şi ''în continuare se descurcă greu cu logistica'', a spus Austin, intervievat de un grup de jurnalişti la bordul unui avion militar.

Ei ''suferă de o penurie semnificativă de rachete pentru artilerie'', mai ales după ce Kievul a distrus mai multe stocuri de muniţii ruseşti, a adăugat şeful Pentagonului.

Rusia şi-a folosit intensiv artileria în războiul din Ucraina, tactica sa fiind ca înaintea oricărei încercări de înaintare să folosească masiv împotriva trupelor ucrainene lansatoarele multiple de rachete şi artileria.

''Pentru acest gen de operaţiuni, este nevoie de multe muniţii. Nu sunt sigur că mai au suficiente pentru a-şi permite astfel de lucruri în viitor'', estimează Lloyd Austin.

Cât despre stocurile ruseşti de rachete de înaltă precizie, el crede că şi acestea au scăzut semnificativ în cele nouă luni de conflict şi că Moscova nu le va putea înlocui rapid din cauza sancţiunilor occidentale, mai ales sancţiunile ce vizează achiziţia de microprocesoare.

Anterior miercuri, vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, a susţinut că Rusia are în continuare ''destule'' muniţii, în pofida consumului masiv al acestor resurse după opt luni de campanie militară în Ucraina.

''Inamicii continuă să ne calculeze cu minuţiozitate lansările şi rezervele. Ei mizează în zadar pe epuizarea posibilităţilor noastre. Avem destule'', a scris fostul preşedinte rus pe Telegram, potrivit agenţiei EFE, cu puţin timp înainte ca Rusia să lanseze un nou raid cu rachete asupra infrastructurilor energetice ucrainene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.