Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deși Rafila afirmă că protecția oferită de vaccin în fața Omicron este aproape zero, unii medici recomandă doza a patra

Inquam Photos / Octav Ganea
vaccinare

Directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase din Cluj, Violeta Briciu, a declarat sâmbătă, la Predeal, că recomandă vaccinarea cu doza a patra de vaccin împotriva COVID-19, mai ales persoanelor vulnerabile şi celor de peste 60 de ani.

"Ne vaccinăm cu doza patru şi fiecare trebuie să cunoaştem această recomandare şi să vedem dacă ne înscriem în categoria celor cu indicaţie fermă de vaccinare cu doza patru, pentru restul suntem la nivel de recomandare", a spus Violeta Briciu la un training organizat de Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice (COPAC) din România.

Întrebată de momentul ales pentru vaccinare, dacă trebuie făcut mai repede sau din toamnă, când se aşteaptă creşterea numărului de cazuri, Violeta Briciu a spus că acest lucru rămâne la latitudinea fiecăruia, în funcţie de evaluările proprii.

"Aici poate să fie o decizie individuală, legat şi de prevenţie, cum interacţionăm, cum prevenim infecţia prin celelalte metode, nefarmaceutice. Oricum, ştim pe studiile existente că avem o protecţie pentru spitalizare şi pentru deces prin prima doză buster", a menţionat Violeta Briciu.

Violeta Briciu a fost prima persoană din judeţul Cluj care s-a vaccinat împotriva SARS-CoV-2 şi a precizat că se va vaccina şi cu doza a patra.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat pe 27 aprilie că „s-a ajuns în situația în care practic față de tulpina Omicron protecția (vaccinului) împotriva îmbolnăvirii s-a apropiat de zero”.

Reprezentanța României la UE a transmis șefilor Ministerului Sănătății, la începutul lunii aprilie, o informare referitoare la recomandările agențiilor europene cu privire la administrarea celei de-a patra doze de vaccin ARN mesager împotriva COVID-19. Informarea face trimitere și la scrisoarea adresată miniștrilor sănătății din UE de către comisarul european Stela Kyriakides, în care se recomandă administrarea dozei suplimentare doar persoanelor peste 80 de ani și, în unele cazuri, persoanelor peste 60 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.