Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Designerul Alessandro Michele, ex-Gucci, va crea colecţiile Valentino

valentino

Designerul italian Alessandro Michele, care a părăsit Gucci în 2022, va prelua funcţia de director de creaţie al Valentino, a anunţat joi celebra casă de modă romană, potrivit news.ro

Designerul în vârstă de 51 de ani îşi va prelua marţi postul la casa fondată în 1960, unde îi va succeda lui Pierpaolo Piccioli, a cărui plecare bruscă a fost anunţată la sfârşitul săptămânii trecute, după 25 de ani petrecuţi în cadrul Valentino.

Fondată la Roma în 1960 de Valentino Garavani, Valentino este o casă de modă de lux italiană recunoscută la nivel internaţional, cu o reţea de 211 magazine în peste 25 de ţări.

În iulie 2023, grupul de lux Kering anunţase achiziţionarea unei participaţii de 30% din Valentino, cu opţiunea de a achiziţiona 100% din casa de modă italiană până în 2028.

"Sunt încântat că Alessandro a fost numit director de creaţie al Valentino şi sunt convins că, datorită creativităţii, culturii şi multiplelor sale talente, va reuşi să interpreteze în mod strălucit moştenirea unică a acestei case magnifice şi să o facă să strălucească", a declarat directorul general al Kering, François-Henri Pinault, într-un comunicat.

"Aştept cu nerăbdare să-i văd pasiunea, imaginaţia şi angajamentul la lucru în acest nou capitol pentru Valentino", a adăugat el.

Alessandro Michele a părăsit Gucci, deţinut de Kering, după şapte ani în calitate de director de creaţie, timp în care a transformat marca florentină, dar fără a reuşi în ultimii ani să stimuleze vânzările în maniera concurenţilor săi. El i-a succedat Fridei Giannini în 2015, după ce lucrase deja 12 ani pentru brand.

"Alessandro Michele este un talent excepţional şi acest lucru subliniază marile noastre ambiţii pentru casă", a declarat preşedintele Valentino, Rachid Mohamed Rachid. Cu el, "o nouă pagină de excelenţă şi frumuseţe infinită este gata să fie scrisă în istoria Valentino", a adăugat el.

Înlocuirea lui Pierpaolo Piccioli cu Alessandro Michele marchează un nou episod în actualul joc al scaunelor muzicale în moda italiană.

Argentinianul Adrian Appiolaza a prezentat prima sa colecţie pentru Moschino în februarie, după moartea subită a predecesorului său Davide Renne la doar zece zile după ce a preluat conducerea.

Tot în februarie au debutat la Milano şi Walter Chiapponi pentru Blumarine, care i-a succedat lui Nicola Brognano, şi Matteo Tamburini pentru Tod's.

Walter Chiapponi a fost director artistic al Tod's din 2019, în timp ce Matteo Tamburini a condus departamentul de pret-a-porter de la Bottega Veneta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.