Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Despăgubiri de 50.000 de dolari pentru fiecare dintre cele 12 persoane rănite de poliţie în timpul protestelor George Floyd

nbcnews.com
george floyd

Oraşul Minneapolis va plăti câte 50.000 de dolari pentru fiecare dintre cele 12 persoane rănite de poliţie în timpul demonstraţiilor care au izbucnit după ce un ofiţer alb l-a ucis pe George Floyd, un bărbat de culoare în vârstă de 46 de ani, presându-l cu genunchiul pe gât, potrivit unor documente judiciare - transmite Reuters joi.

Ca parte a unei înţelegeri aprobate miercuri în instanţa federală, Minneapolis va implementa, de asemenea, reforme în modul în care ofiţerii de poliţie gestionează demonstraţiile, interzicându-le să folosească forţa fizică şi să împrăştie agenţi chimici împotriva protestatarilor paşnici, potrivit Agerpres.

Conform înţelegerii, camerele corporale purtate de poliţiştii din Minneapolis trebuie să înregistreze şi să nu fie obstrucţionate atunci când aceştia se confruntă cu protestatarii, se arată în documentele instanţei.

Uniunea Americană pentru Libertăţi Civile (American Civil Liberties Union, ACLU) a ajutat la intentarea acţiunii colective împotriva oraşului.

Demonstraţii şi, pe alocuri, revolte violente au izbucnit în Minneapolis la câteva ore după ce ofiţerul Derek Chauvin şi-a apăsat genunchiul pe gâtul lui Floyd timp de mai bine de nouă minute în timpul unei arestări pentru o bancnotă falsă de 20 de dolari, la 25 mai 2020. Chauvin a fost ulterior condamnat pentru crimă şi a pledat vinovat la acuzaţii federale.

O înregistrare video a incidentului care a circulat pe reţelele de socializare a contribuit la declanşarea unor demonstraţii împotriva brutalităţii poliţiei şi a rasismului în toată ţara şi în marile oraşe din întreaga lume.

Cei 12 reclamanţi au suferit leziuni, inclusiv vânătăi provocate de muniţii mai puţin letale, probleme respiratorii persistente cauzate de gazele lacrimogene şi traume psihologice, a precizat ACLU.

Consiliul municipal din Minneapolis a aprobat înţelegerea la 20 octombrie, iar primarul Jacob Frey a semnat-o şase zile mai târziu, potrivit presei locale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.