DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Despăgubiri pentru proprietarii de case şi terenuri afectaţi de construcţia lacului de acumulare de la Mihăileni

despagubiri
"Printr-o Hotărâre de Guvern a fost aprobat amplasamentul şi declanşează procedurile de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional 'Acumularea Mihăileni pe râul Crişul Alb, judeţul Hunedoara'. Actul normativ constituie ultima etapă a posibilităţii de finalizare a lucrărilor şi prevede declanşarea procedurii de expropriere a unui număr de 142 de imobile situate pe amplasamentul acestei lucrări, situate pe o suprafaţă totală de 163.335 mp", se arată într-un comunicat al Instituţiei Prefectului Hunedoara, remis vineri AGERPRES.

Suma necesară despăgubirii proprietarilor este de 219.981 lei şi se alocă de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Mediului, pe anul 2022.

Lucrările de construcţie ale barajului lacului de acumulare Mihăileni, de pe râul Crişul Alb, au fost finalizate după 36 de ani de la debutul acestora, la recepţia investiţiei fiind prezent, pe 31 martie, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna.

El a arătat atunci că, după recepţia barajului, mai sunt necesare câteva etape procedurale în cazul acumulării de la Mihăileni, cum ar fi finalizarea procesului de expropriere a terenurilor astfel încât lacul să poată fi utilizat la întreaga sa capacitate, de circa 10 milioane de metri cubi.

Valoarea totală a investiţiei de la Mihăileni se ridică la 116 milioane de lei, din care 34 de milioane de lei au fost sume alocate în ultimii doi ani.

Lacul de acumulare de la Mihăileni are ca obiectiv principal asigurarea cu apă a municipiului Brad şi a comunelor din aval, preluarea viiturilor de pe versanţi şi protejarea comunităţilor locale împotriva inundaţiilor.

Lacul poate reţine un volum de apă de peste 10,3 milioane de metri cubi şi are o suprafaţă de 119 hectare. Înălţimea barajului lacului de acumulare este de 35 de metri, construcţia fiind realizată din balast, anrocamente şi beton.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.