Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Despre Gabi Firea și profesoara de română - altfel de reacții

libertatea.ro
cristina tunegaru

O întreagă isterie s-a creat în mediul online de când cu postarea Cristinei Tunegaru, profesoara de română care o criticase pe Facebook în urmă cu câteva luni pe Gabi Firea. Ieri, Cristina Tunegaru a anunțat că orele sale au fost alocate altui profesor și că este dată afară pentru că vrea „să schimbe sistemul de la bază”.

Nu a durat mult ca postarea să ajungă virală. Formatori de opinie, jurnaliști, cu toții au distribuit postarea Cristinei Tunegaru, insinuând că aceasta și-a pierdut postul datorită atitudinii pe care a avut față de autorități. Mai precis, față de Gabi Firea.

Postarea profesoarei de limba română a strâns peste 8000 de aprecieri și aproape 3000 de distribuiri. Una dintre ele vine chiar de la Liviu Dragnea, care, probabil gândindu-se că poate fructifica momentul din punct de vedere al imaginii și că se poate sui pe valul de nemulțumire apărut în mediul online, a cerut explicații cu privire la acest caz direct de la ministrul Educației.

Liviu Dragnea și restul celor care au distribuit postarea profesoarei aveau să afle ulterior că adevărul este puțin mai complicat decât pare el în primă fază. În continuare veți vedea doar câteva dintre reacțiile unor oameni care nu pot fi suspectați de simpatii față de actuala administrație, dar care denunță fake news-urile, din oricare parte ar apărea ele.

content-image

content-image

Într-un comunicat de presă în răspuns la cele afirmate pe Facebook de Cristina Tunegaru, Inspectoratul Școlar al Municipiului București susține că declarațiile profesoarei „nu corespund adevărului, sunt fără bază legală şi aduc prejudicii de imagine primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, şi Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti”.

Cătălin Striblea privește problema și dintr-un alt unghi, explicând că deși nu crede în implicarea Gabrielei Firea în neprelungirea contractului profesoarei, sunt destul de mulți aceia care sunt dispuși să încerce să-i facă pe plac primarului general, fără ca măcar Firea să fi cerut ceva.

content-image

Nu în ultimul rând, o reacție de menționat a avut și Lucian Mândruță. Acesta își face mea culpa și recunoaște că în cazul de față, nu a meritat încrederea cititorilor săi.

content-image

În final, trebuie precizată și ultima declarație a Cristinei Tunegaru, în răspuns la acuzațiile potrivit cărora ar fi încercat să o găsească pe Gabi Firea vinovată pentru neprelungirea contractului său.

content-image

După tot acest episod, putem trage câteva concluzii. În primul rând, putem recunoaște că este foarte ușor să cădem în plasa informațiilor de tip fake news. Într-un timp în care informația circulă cu viteza luminii, adesea omitem să mai verificăm cele declarate de câte o persoană pe care o simpatizăm, pornind de la premisa că persoana respectivă este de bună credință. Când distribuim un material, practic garantăm cu propria noastră credibilitate, în fața bulei noastre online, că informația este corectă.

Există și o parte bună în toate acestea. Cazul de față ne-a demonstrat că, încet dar sigur, ajungem la maturitatea necesară pentru a recunoaște propriile greșeli și pentru a nu ne folosi de o informație greșită, doar pentru a lovi în antipatiile noastre politice. În majoritatea cazurilor, liderii de opinie care au distribuit postarea inițială a profesoarei de limba română au revenit asupra subiectului și au recunoscut că, între alb și negru, există și destule nuanțe de gri. Iar acest lucru este cu adevărat de lăudat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.