Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Despre USB-iști, cu tristețe

Bodu

Nemulțumit că nu îi împărtășesc convingerile cum că Nicușor Dan ar fi salvatorul neamului, un fan USB-ist m-a acuzat că "am pus și eu o cărămidă la distrugerea țării, prin sistemul pe care l-am susținut". Nu aș fi dat atenție acuzației (pentru care l-am și blocat, de altfel, pe individ) dacă aceasta nu ar fi devenit un lucru comun, un șablon la simpatizanții acestui partid politic, așa că, pe baza ei, am scris acest text.

Vezi și: S-a aflat: Călin Popescu Tăriceanu a fost INTERCEPTAT! Ce a vorbit cu un alt inculpat

Da, im fac mea culpa că, pe când eram la ANAF, am intrat cu tancul în evaziunea fiscală, în vremuri în care alți "viteji" erau pe sub mese (acum vremurile s-au schimbat, vitejii dau cu PET-ul de asfalt). Da, îmi fac mea culpa că, din cauza mea, au ajuns la pușcărie Borcea, Nețoiu sau frații Becali sau că, tot din cauza mea, s-a spânzurat Anghelescu, care credea că dacă soția lui este consilier prezidential, el poate să producă țigări contrafăcute. Da, imi fac mea culpa că, în timp ce Gigi Becali era la șpriț cu președintele de atunci al României (pe care acum îl înjură), eu îi puneam sechestru pe avere.

Da, îmi fac mea culpa că, în doar doi ani de zile, am schimbat conduita fiscului față de contribuabili, am eliminat cele mai multe dintre abuzuri, am promovat o legislație prietenoasă față de contribuabilii onești (acum, sub tehnocrați, toate astea s-au dus dracu'). Da, îmi fac mea culpa că, deși scăzuse drastic fiscalitatea, prin cota unică la care și eu am contribuit, am reușit să am cele mai mari încasări din istoria fiscului (+1% din PIB). Da, îmi fac mea culpa că, în 7 ani, cât am fost în Parlamentul European, am redactat rapoarte semnificative pentru UE în zona dreptului societar (zonă in care, de altfel, prin lucrările pe care le-am publicat in ultimii 15 ani, am devenit un nume sonor).

Și da, imi fac mea culpa că, din postura de simplu membru PD, nu i-am luat de gât pe Traian Băsescu, pe Elena Udrea ori pe Vasile Blaga. Sau, de ce nu, chiar pe Liviu Dragnea sau Victor Ponta. Aa, dacă eu aș fi numit pe cineva intr-o funcție, da, aș fi avut o răspundere. Dar eu de abia mă susțineam pe mine, ceea ce s-a și vazut prin faptul că, în final, m-au rejectat (Blaga, mai bine zis, la care s-ar putea să mă duc în curând să îi arunc niște chiftele cu praștia).

Vezi și: Surpriză! Pe cine vrea Klaus Iohannis la SIE

E normal să existe o nemulțumire generală față de partidele mari, cu probleme de corupție si integritate morală. Dar ce punem în loc? Niște aventurieri sau exaltați, fără program politic, economic sau social, fără idei în afară de una fixă, legionaroidă, că vin ei și fac ordine? Că ne arată ei nouă? Că a venit vremea lor? Care "ei"? Care "noi"?

De fapt aceștia vin si își pun poalele în cap, că administrație publică nu or să fie in stare niciodată să facă pentru simplul motiv că, frustrați si revanșarzi fiind, se vor autoizola și vor fi izolați de aparatul funcționăresc al instituțiilor publice pe care le vor conduce, dacă vor ajunge vreodată să le conducă; aparatul ăla functionaresc pe care ei îl amenință cu disponibilizări în masă, în opinia lor TOȚI funcționarii publici fiind, desigur, incompetenți și/sau corupți. Iar cum sloganurile marxiste (da, marxiste, dar cei mai tineri nu le cunoașteti) și isteriile peroniste nu țin loc de competență, va rămâne, după ei, peisajul dezolant al unor cadavre politice (deja avem exemplul acelui consilier general USB, coleg de pupitru cu Nicușor Dan, care a votat "dintr-un mimetism prostesc" la două mâini, adică a deprins, într-un foarte scurt timp, cel mai grotesc și mai stupid gest al unor politicieni, adică exact a celor pe care USB vrea să îi înlocuiască).

Am mai spus-o si o repet. Nu cred în persoane providențiale. Nu cred în idoli. Idolatria este cea mai grea boală politică. Te isterizează, te face să te cerți cu prietenii, cu rudele, cu colegii, te face să jignești, să faci false judecați de valoare, să îți rupi cămașa de pe tine de dragul idolului. Am mai avut idoli în politică: Ion Iliescu, Vadim Tudor, Traian Băsescu sau, la o scară mai mică, Monica Macovei. Toți, la vremea lor, și-au isterizat votanții. Ce au lăsat în urma lor? O societate dezbinată. S-au folosit de masele populare pentru a-și hrăni egoul bolnav. Într-un târziu, am văzut, în cazul fiecăruia, că..."Împăratul era dezbrăcat".

Vezi și: Un senator, fost la PNL: 'Se pregăteşte arestarea lui Traian Băsescu, săptămâna viitoare'

un comentariu de Sebastian Bodu

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.