Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Destin INCREDIBIL pentru actorii care l-au interpretat pe Iisus în filme

iisus robert powell

Filmul Iisus din Nazaret este un film de referință în industria cinematografică, iar televiziunile îl difuzează în această perioadă a sărbătorilor. Nu-i de mirare că și la mai bine de 40 de ani de la lansare, pelicula rămâne o capodoperă. Pentru mulți credincioși chipul lui Robert Powell în acel film a ajuns o referință, o figură iconică pentru o eventuală reprezentare a Mântuitorului.

Citește și: Analiză la cald! CTP a găsit VINOVATUL pentru eșecul României la Fed Cup: 'Și cu asta am spus tot!'

În momentul în care Robert Powell, un actor nu mult peste medie, a participat la audiții pentru acest film avea 33 de ani și are ateu. A fost selectat inițial pentru rolul lui Iuda Iscarioteanul, producătorii gândindu-se la un Al Pacino sau Dustin Hoffman pentru Iisus. Însă a fost suficient ca genialul Zefirelli să dea cu ochii de privirea senină a lui Powell.

”Am încercat apoi la filmări să-i aducem în prim-plan lui Hristos și o latură umană, să combinăm oarecum cu partea divină, celestă. Dar am realizat că așa ceva e imposibil și că Fiul lui Dumnezeu nu poate fi reprezentat decât ca atare…”, își amintea actorul într-o emisiune la BBC.

Cert este că lui personal, interacțiunea cu religia și apropierea de Iisus i-au influențat radical viața. Nu neapărat pentru că a fost forțat să se cunune cu partenera lui pentru ca opinia publică să nu taxeze faptul că ”Iisus din Nazaret” trăiește în păcat. Ci prin multe altele…

Din ateu convins, Powell a devenit un credincios aproape de fanatism și, au susținut într-o vreme tabloidele, ar fi avut nevoie de psihiatru ca să depășească faza în care se credea urmașul lui Hristos printre noi! Oficial, nu a recunoscut asta niciodată.

Citește și: Vești uriașe pentru mii de români! SCADE o taxă importantă

Jim Caveziel, care l-a interpretat pe Mântuitor în pelicula lui Mel Gibson, ”Patimile lui Iisus”, filmările chiar au avut parte de episoade ciudate: ar fi fost lovit de două ori de… fulger!

Pe Ted Neely, actorul din ”Jesus Christ Superstar” nu l-a mai lovit fulgerul, ci ouăle stricate și roșiile. Habotnicii au ridicat piatra asupra lui Neely pentru că au considerat că ceea ce face el e o blasfemie, adică să interpreteze rolul Fiului Domnului pe ritmuri muzicale.

Mai multe detalii cu alți actori care l-au interpretat pe Iisus aici. .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.