Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Destinații fermecătoare, aproape de Atena, pentru sezonul de toamnă și iarnă

Organizatia Elena de Turism
grecia turism Nafplio Syntagma

Dacă voi considerați că ştiţi deja foarte bine orașul Atena și doriți să descoperiți unele dintre cele mai faimoase destinații din apropiere pe care atenienii le preferă ....

Nafplio

Reprezintă unul dintre cele mai frumoase și romantice orașe din toată Grecia. Nafplio a reprezentat prima capitală a statului grec nou înființat între anii  1823 și 1834. Situat în regiunea Argolis, la 140 km sud de Atena, este una dintre destinațiile preferate ale atenienilor.

Orașul vechi este pitoresc, cu o mulțime de alei și strazi înguste, conace neoclasice bine conservate cu copaci Bougainvillea care împodobesc curțile, balcoanele și fântânile turcești.

În inima orașului se află Piața Syntagma, unde puteți admira clădiri și monumente istorice importante. Aceasta are doua foste moschei turcești (cea din capătul estic al pietei  a gazduit prima scoală iar astăzi funcționează ca cinematograf sau teatru, iar cea din sud, Moscheea Vouleftiko, este locul în care s-a reunit prima dată Parlamentul grec), Muzeul Arheologic cu artefacte importante din epoca preistorică și miceneană și Galeria municipală se numără printre clădirile care ies în evidență. Foarte aproape de orașul modern se află biserica Agios Spyridonas (Sfântul Spiridon) și biserica Agios Georgios (Sfântul Gheorghe), cu picturi murale importante, precum o copie a celebrei opere „Cina cea de taină” a lui Leonardo Da Vinci.

Cel mai fotografiat loc din Nafplion si punctul său de referință este Cetatea Bourtzi, o mică cetate venețiană aflată pe insula stâncoasă Agioi Theodoroi.

Activități : La apusul soarelui faceți o plimbare romantică pe așa numita „Promenada Arvanitia”, cea mai populară zonă de promenadă din oraș (cu o lungime de 1 km), dominată de peisajul stâncos din Akronafplia, puteți folosi trenulețul turistic pentru a vă delecta cu un tur de agrement in jurul orașului, cumpărați câteva suveniruri de la magazinele de suveniruri din Orașul Vechi, desigur „komboloyia” pentru producția cărora Nafplio este renumit, savurați o ceașcă de cafea sau serviți o masă delicioasă în port având o priveliște uimitoare spre cetatea Bourtzi - întotdeauna luminată noaptea.

content-image

content-image

Arachova

Stațiunea Arachova, cunoscută și ca "Mykonos al sezonului de iarnă", este cea mai cosmopolită destinație de iarnă din Grecia,  destinația  favorită  a pasionaților  de  schi și a celebrităților  sau doar a vizitatorilor  care doresc să se relaxeze într-un cadru montan idilic cu facilități turistice moderne. La Parnassos, cea mai mare stațiune de schi din Grecia, vă puteți bucura de schi, snowboarding sau o băutură caldă la cabană.

În afară de activitățile montane, Aráchova este renumită și pentru viața de noapte vibrantă care durează până în zori. Dacă sunteți interesați  de o vacanță cosmopolită, Arachova este locul potrivit pentru dumneavoastră! Este un hotspot pentru viața de noapte și un magnet pentru celebritați.

• Descoperiți caracterul tradițional al stațiunii făcând plimbări pe îndelete pe  străduțele sale pietruite înguste. Bucurați-vă de diverse băuturi  în numeroasele cafenele moderne sau tradiționale.

• Bucurați-vă de o viață de noapte vibrantă in numeroasele  baruri si cluburi răsfirate pretutindeni pe străzile pitorești din  Aráchova.

• Vizitați situl arheologic din apropiere - Delphi.

• Vizitați Parcul Național Parnassos.

Cazare: Diverse hoteluri elegante de primă clasă sau pensiuni tradiționale oferă cazare de lux.

content-image

Produse locale renumite: Aráchova oferă o experiență gastronomică memorabilă; Specialități locale pe care nu trebuie să le ratați: kontosoúvli (bucăți mari de carne de porc puse la rotisor cu ceapă, roșii, ardei și asezonate cu sare, piper, usturoi și oregano), kokorétsi (organe de miel învelite in prapore la rotisor), sarmáde (sărmăluțe în foi de viță), plăcinte tradiționale, trahanas de casă (supă de paste, poate fi dulce sau acră) și hilopites (tăiței cu ou făcute în fâșii de dimensiuni linguine, tăiate în bucăți mici).

De asemenea, Aráchova produce faimoasa brânză Formaella, o brânză catifelată, cu o aromă relativ blândă, pe care ar trebui să o gustați cu siguranță!

Regiunea Arachova este binecunoscută pentru vinurile sale seci!

Savurați vinul divin Parnassos,  roșu „Mavroudi”, care a obținut statutul de Produs cu Origine Protejată  în  anul 2006. „Negru de Arahova” este un soi prolific, un vin roșu cu nuanță profundă, cu un conţinut ridicat de alcool.

Completează-ți masa cu gemuri  tradiționale sau încearcă iaurtul cu miere, un desert servit din partea casei. Înainte de a părăsi Aráhova, alege câteva covoare și materiale textile,  țesute frumos,  colorate pentru a le lua ca suvenir.

Delphi

La poalele Muntelui Parnassos, în unghiul format de stâncile gemene Fedriades, se află sanctuarul pan-elenic din Delfi, casa celui mai cunoscut  oracol al Greciei antice. Delphi era privit ca centrul lumii si locul cu cea mai mare încărcătură spirituală.

Conform mitologiei, Zeus a eliberat doi vulturi la marginile opuse ale lumii pentru a găsii centrul lumii, iar aceștia s-au întâlnit in acest loc. Sanctuarul din Delfi, situat într-un peisaj spectaculos, a fost considerat  timp de multe secole centrul cultural, religios și simbolul unității pentru poporul elen.content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.