Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Destinaţii greceşti pentru nuntă şi luna de miere

Organizatia Elena de Turism
Sifnos mare Grecia vacanta

Dacă ai crezut că o lună de miere de vis înseamnă să fii undeva la sud de ecuator, probabil că nu te-ai gândit la Insulele Cyclade. Plaje de aur, apă cristalină, bronzându-te sub soarele fierbinte, cocktailuri delicioase și hoteluri de lux vor adăuga strălucirea ideală pentru acest moment important din viata voastră.

În Cyclade, în afară de renumitele Insulele Santorini şi Mykonos, există şi alte insule superbe pe care din ce în ce mai multe cupluri le preferă ca destinaţie de nuntă sau luna de miere.

Milos

Există oare un loc mai potrivit pentru o evadare romantică in Grecia decat locul în care a fost descoperită statuia zeiței iubirii, Venus din Milo? Cu cele 80 de plaje ale sale, cu pitoreasca localitate Plaka, castelul venețian, peisajele sale superbe, peșteri, catacombe și un vulcan latent , toate acestea fac ca Insula Milos să se numere printre destinațiile preferate pentru cupluri.

content-image

Luați-vă cealaltă jumătate de mână și vizitați cât mai multe plaje, pentru că pe această insulă se regasesc unele dintre cele mai frumoase plaje din Grecia; pietrele sculptate în mod natural fac ca plaja din Sarakiniko să arate ca un peisaj lunar care va captiva privirile și vă va umple cardul de memorie al aparatului foto. Kleftiko (accesibil numai cu vaporul) este locul în care veți avea ocazia să vă scufundați în ape cristaline, unde rocile înalte care apar din mare vă vor tăia respiraţia. Plaja Alogomantra are o formă de rocă arcuită care asigură in mod natural umbră fără a fi necesară o umbrelă de plajă. Papafragka este o mică peșteră deschisă pe plaja de nisip pe care ar trebui să o explorați. Plaja Firiplaka are niște ape magice, de culoare verzui și roci colorate, în timp ce Plajele Geraka și Tsigrado au niște roci minunate in nuanțe de roșu-gri!

Închiriați o barcă sau mergeți intr-o excursie organizată cu barca în jurul insulei și descoperiți plajele și peșterile „ascunse”.

Pe înserat mergeţi spre Bisericile Panagia Thalassitras sau Panagia Korfiatissas să admiraţi apusul de soare care dă o nuanta roşiatică caselor albe ale satului sau îndreptați-vă spre Castelul din Plaka pentru priveliştea panoramică.

În cele din urmă, mergeți în orașul Adamanta și bucurați-vă de viața de noapte vibrantă sau spre Pollonia, localitate situată în partea de nord-est a insulei, unde vă puteți bucura de o plimbare liniștită și de o cină romantică apropierea  mării.

Sifnos

Plajele adăpostite și golfulețele împrăștiate din Sifnos, localitațile unice și nenumăratele biserici cicladice creează toate un cadru idilic, locul perfect pentru o lună de miere în care trupul și sufletul se pot relaxa sub cerul albastru profund. Vizitați castelul medieval și simțiți puterea și farmecul Mării Egee.

Adăugați o notă de romantism suplimentar: Cerul înstelat din Sifnos este perfect pentru a admira stelele. O combinație de vreme bună, briză blândă și absența luminii artificiale creează cadrul perfect pentru a vă bucura de cerul nopții în toată splendoarea sa.

content-image

Amorgos

Frumusețea sălbatică a acestei insule, cu apele sale limpezi și pitorescul oraș Chora vă va fermeca atât pe voi cât și pe jumătatea cealaltă. Dacă sunteți în căutarea unui refugiu romantic, liniștit, atunci ați ajuns in destinația perfectă.

Săriți de pe stânci în apele cristaline ale insulei, pe renumita plajă Agia Anna și admirați albastrul infinit al mării. Faceți o baie pe plaja Mouro, pietricelele sale negre cu siguranță vă vor impresiona și apoi îndreptați-vă spre plaja cu nisip auriu din Levroso. Nu uitaţi să vizitaţi orașul Chora, arhitectura sa cicladică, aleile șerpuite, casele albe cu obloane colorate și grădini cu flori, biserici pitorești și castelul care veghează întreg orașul  fac din acesta un loc pe care nu trebuie sa îl ratați. Pe dealurile de vis-a-vis de Chora, morile de vânt te așteaptă să faci o poză având ca fundal  unul dintre cele mai uluitoare apusuri de soare din Insulele Ciclade.

ANDROS

Aflat la doar două ore distanță de Atena, in extremitatea nordica a grupului de insule, este a doua cea mai mare insulă din Cyclade.

Andros este diferită de celelalte insule, are o frumusețe unică, rară. Se remarcă prin frumoasele conace și case neoclasice, străzile pietruite, piaţetele, alei pitorești, biserici frumoase și muzee interesante. Localitatea Chora din Insula Andros,  albastrul mării, albul caselor cicladice, pesterile si cascadele vin să completeze tabloul perfect pentru o escapadă in doi.

Cu nenumărate biserici și frumuseți naturale, insula este un loc ideal pentru nunți cu infrastructură completă cu profesioniști și companii specializate pentru organizarea unui astfel de eveniment unic. Nunta în Andros înseamnă celebrele cofetării Andriotice, locaţii de evenimente deosebite și muzică tradițională. Andros dispune de tot ce aveţi nevoie pentru o planificare adecvată și de succes a nunții dumneavoastră.

content-image

Syros

Altă insulă fermecătoare aflată în apropierea Atenei de o frumuseţe si caracteristici unice. Aceasta este insula în care tradiția greacă și influența occidentală intră într-o căsătorie armonioasă. Ermoúpoli (care înseamnă „orașul lui Hermes”) este capitala insulei și a fost primul centru comercial și industrial important al țării în secolul al XIX-lea. Dovada acestui trecut glorios poate fi văzută pe clădiri publice (Primăria, Biroul Vamal, teatrul „Apollo”), pe case neoclasice și în piețele frumoase.

Bisericile ortodoxe și catolice cu o istorie de secole, capelele albe scăldate în soarele grecesc in apropiere de mare sau "cocoțate" pe un deal cu o priveliște de vis spre Marea Egee, stau în armonie dând o unicitate globală a coexistenței pașnice. Insula Syros este locul ideal pentru cupluri pentru a se căsători. Este o destinație care a înregistrat creșteri semnificative pentru nunți, preferată atât de greci cât și de străini deopotrivă.

content-image

Tinos

Insula Tinos reprezintă unul dintre cele mai  importante centre de pelerinaj ortodox din Grecia. Dar pelerinajul nu reprezintă singurul motiv pentru a cunoaște această insulă uimitoare. Tinos a fost patria celor mai cunoscuți sculptori în marmură. Conform legendei, celebrul sculptor din timpuri străvechi, Fidias, i-a învățat pe localnici secretele artei sale. Meșteșugul lor admirabil este afișat pretutindeni în capele, fântâni, arcade și porumbare. În satul Pýrgos, Muzeul de Artă din Marmură merită vizitat la fel de mult ca și Galeria artiștilor Tinieni chiar lângă biserica Fecioarei Maria.

Tinos este un loc foarte interesant de vizitat. Ne putem bucura de arhitectura sa, de satele pitorești, plajele frumoase, de cultura și stilul insular tradițional de viață care se menţine de ani de zile.

Nuntă în Tinos: lângă mare sau într-o locație montană cu priveliști uimitoare, într-unul din cele aproape 50 de sate pitorești sau în Chora, într-una din numeroasele biserici (mici sau mari, ortodoxe sau catolice), într-un spațiu organizat sau într-un loc unde se va potrivi perfect, veți găsi locația perfectă pe care v-ati  imaginat-o întotdeauna pentru nunta dumneavoastră.

Gama largă de opțiuni din Tinos, atât în locații cât și în companii specializate dedicate, fac din această destinație locul perfect pentru orice buget care poate fi adaptat nevoilor și preferințelor oricărui cuplu.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.