Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Destinaţii romantice de iarnă în Grecia

Organizatia Elena de Turism
Grecia turism

Ioannina, Epirus

content-image

Numai aici, în inima Epirusului puteți să vă bucurați de atmosfera nostalgică a unei seri de iarnă melancolice în timp ce vă bucurați de priveliște lacului Pamvotida - lacul asociat miturilor și legendelor lui Ali Pașa și Kyra- (Doamna) Frossini- sau să mergeți de mână de-a lungul străzilor înguste pietruite ale Castelului Ioannina.

Experimentați o lume în care evreii, musulmanii și creștinii s-au întâlnit și s-au amestecat de-a lungul secolelor pe fundalul uluitor al unui oraș-castel care evocă un trecut îndepărtat. Faceți o plimbare romantică de-a lungul cartierelor vechiului oraş, extinzându-se în jurul Castelului (Siarava, Kourmanio, Yiali Kafene) și priviţi edificiile și monumentele bine conservate, piețele frumoase și atelierele de artă tradiţională care produc celebra argintărie Ioannina. Pe măsură ce intrați într-unul dintre cele mai mari orașe+castel din Grecia prin porțile sale monumentale, veți întâlni două acropole, „Epano Goulas”, cu Moscheea Ashlan Pasha și Acropola Its-Kale, unde Moscheea Fetihé a fost construită de Ali Pașa în timpul ocupației turcești.

Faceți cunoștință cu partea modernă a orașului, mergând pe străzile pline de viață Averof și Aneksartisias. În Ioannina există o multitudine de conacuri grandioase (Pyrsinella, Misiou, Despoti, Tzavella) care găzduiesc muzee, biblioteci și servicii civile. Pasionații de artă ar trebui să efectueze cu siguranță o vizită la Muzeele de Arheologie, Artă populară, Muzeul Bizantin şi Muzeul istoric de ceară Vrellis.

Faceţi o plimbare romantică cu bicicleta în jurul lacului sau faceţi o drumeţie pe un drum montan fermecător care pornește de la Ligkiades și se termină pe vârful muntelui Mitsikeli.

Nu plecaţi dacă nu aţi gustat desertul tradiţional "giannotiko" sau rachiul tradiţional care este infuzat cu scorţişoară şi tsipouro. Pe mica insula din Ioannina nu rataţi bunătăţile care provin din lac, ca păstrăvul sau pui de baltă.

Liniştea Lacului Pamvotida... Ca o oglindă uimitoare de o frumuseţe naturală deosebită, reflectă splendoarea peisajului inconjurator în apele sale. Pentru a obține o priveliște cât mai uluitoare asupra lacului și a orașului, trebuie să ajungeți în satul Ligkiades, pe versanții Mitsikeli, vizavi de Ioannina, ideal când apune soarele. Nu ratați ocazia de a vizita Zagorohoria, un complex de 46 de sate tradiționale pitorești construite într-un cadru magic în mijlocul pinilor și brazilor, cu o arhitectură tradițională unică şi conace de piatră impresionante.

Pelion

content-image

La doar câțiva kilometri de portul aglomerat Volos din Tesalia se află miticul Mt. Pelion, care în conformitate cu mitologia greacă a fost casa  miticilor Centauri, creaturi care erau jumătate om și jumătate cal. Eroi greci antici, cum ar fi Ahile, Iason și Teseu au venit pe Muntele Pelion pentru a stăpâni artele predate de Centauri.

Combinația unică de împrejurimi naturale superbe, verdeață densă, cascade și chei, golfuri romantice cu ape limpezi și arhitectura locală deosebită fac ca Pelion sa fie o destinație romantică perfectă.

Muntele Pelion găzduiește 24 de sate frumoase, situate pe un fundal idilic de livezi de măslini care strălucesc în lumina soarelui, păduri dense și livezi cu fructe luxuriante, aceste sate construite din piatră sunt adevăratele nestemate ale Pelionului. Vizitați minunatul sat vechi din Tsagarada - căminul unui arbore vechi de 1.000 de ani; Makrinitsa, așa-numitul balcon Pelion, care oferă vederi magnifice asupra Mării Egee; Portaria, care datorită impresionantelor sale conace tradiționale a reușit cu succes să-și păstreze culoarea tradițională neatinsă de timp, și Chania, cu celebra stațiune de schi.

Explorați această lume ascunsă cu jumătatea voastră... călare! Excursia călare  începe la Argalastí, un sat atractiv din sudul peninsulei. De aici puteți ajunge la plaje de pe ambele părți ale peninsulei - mare deschisă sau golfuri liniştite. Traseele pietruite din sate vă conduc înapoi în timp și sunt ideale pentru plimbări călare. Principalele trasee din Argalasti conduc spre multe locații interesante, cum ar fi Kalamos (6 km spre Vest) și Lefokastro (6 km spre Nord). Mergeți pe căi pietruite și înguste, cunoscute sub numele de „calderimia”. Calea Chania-Kissos este una dintre cele mai populare în rândul iubitorilor de trekking.

Urmați un traseu pitoresc din satul Milies ... cu trenul! Luați legendarul tren cu abur din Pelion, o cale ferată cu ecartament îngust, construită în urmă cu mai bine de un secol de tatăl pictorului suprarealist Giorgio de Chirico, care traversează poduri de piatră și trece prin locuri de o frumuseţe unică; toate stațiile prezintă un interes arhitectural unic. De altfel, vă puteți bucura de momente fericite de relaxare în timp ce vă aflați pe una dintre plajele superbe din Pelion (Milopótamos, Áyios Ioánnis, Damouhári (unde au fost filmate multe scene din celebrul film „Mamma Mia”) și Horeftó sunt doar câteva dintre opțiunile oferite.

content-image

content-image

content-image

Galaxidi

Imaginează-ți o mică insulă care iese din munți chiar în inima Greciei Centrale ... Cuibărit într-un mic golf, Galaxidi este o așezare tradițională protejată, cu o lungă tradiție navală; cei mai mulți dintre locuitorii săi au fost experimentați navigatori în timp ce la docurile sale au fost construite celebrele nave galaxidiene. Cartiere pitorești cu conace de căpitan pe două sau trei etaje (unele dintre ele chiar se laudă cu balcoane împodobite cu figurine sculptate ca semn al trecutului lor naval), străzi înguste, serpentine, case mici cu grădini luxuriante și taverne căptușesc malul apei, formând un peisaj impresionant care seamănă cu un decor de film.

Micul port, unde bărcile cu pește aruncă reflexii colorate în apele azurii, iar micul golf al Hirolakos sunt două dintre cele mai marcante imagini din Galaxidi. În Piața Eroon (unde se adună toate litaniile în Vinerea Mare) vă puteți admira clădirea neoclasică a Muzeul Maritim-Istoric, Muzeul de Artă Populară, clădirea Tsalagyra (în prezent este sediul primăriei) și bisericile din Agios Nikolaos, în cel mai înalt punct al orașului și Agia Paraskevi se mândresc cu un cerc zodiacal sculptat pe podea. În satul pescăresc Agioi Pantes vă veți putea delecta cu pește proaspăt oferit de tavernele de pe malul apei. Potrivit pescarilor locali, în Galaxidi veți găsi doar pește proaspăt! Pentru desert, alegeți o specialitate locală delicioasă, așa-numitul desert ravani ( o prăjitură cu portocală însiropată).

Zona Fokida oferă o mulțime de experiențe pline de adrenalină pentru cuplurile care caută acțiune și aventură! Parnassos, Gkiona și Vardoussia sunt printre cei mai populari munți din Grecia pentru fanii de alpinism și trekking. Încercați să traversați defileul Rekkas printr-un traseu care începe din vârful Gkiona și se încheie pe platoul Vaniani (12 km). De asemenea, puteți opta pentru lecții de parapanta la școala din Amfissa, capitala zonei Fokida.

Petreceți o dimineață relaxantă plimbându-vă prin parcul „Pera-Panta”, care acoperă partea dreaptă a portului și lăsați-vă fermecați de priveliștea orașului naval care se întinde pe cealaltă parte; odihniţi-vă pe una dintre băncile din pitoreasca piaţetă Hirolakas, care oferă priveliștile cele mai atrăgătoare spre mare și Parnassos, sau serviţi un pahar de vin într-una dintre cafenelele sau tavernele de pe coasta Yanthi.

Fără îndoiala, orice destinaţie veţi alege să vă petreceţi sejurul împreună cu jumătatea dumneavoastră în Grecia, experienţa va fi unică , plină  de experienţe si amintiri fascinante.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.