Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Detalii ale procurorilor moldoveni: Igor Dodon ar fi intenționat să fugă din Republica Moldova

captura Facebook
Igor Dodon

Igor Dodon ar fi intenționat să fugă din Republica Moldova. Pentru ziua de astăzi acesta avea un cumpărat un bilet în vederea părăsirii teritoriului statului.

Potrivit acuzatorului de stat, în cadrul ședinței de judecată, el a susținut demersul privind aplicarea măsurii preventive pentru un termen de 30 de zile în privința învinuitului Igor Dodon și a prezentat mai multe probe care în viziunea acuzării reprezintă temeiuri reale și judiciare și confirmă riscurile eschivării, a ingerinței în urmărirea penală în vederea distrugerii probelor, a săvârșirii unor noi infracțiuni, dar și organizării unor dezordini publice.

Potrivit lui Iarmaliuc, nu este vorba de riscurile declarative, ci de unele care sunt probate.

„Astăzi Dodon urma să plece peste hotare la ora 9-00. Au fost găsite mijloace bănești a unui stat străin în sume mari care indicau faptul că se intenționează de a părăsi teritoriul R.Moldova”, a declarat el.

Amintim că astăzi Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, urmează să se pronunțe pe marginea solicitării procurorilor privind aplicarea măsurii preventive sub formă de arest pe numele lui Igor Dodon pentru 30 de zile.

De menționat că, în dimineața zilei de 24 mai, procurorii Anticorupție, în comun cu ofițerii SIS și CNA, au efectuat percheziții la mai multe adrese legate de Igor Dodon, bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de Patrie și îmbogățire ilicită. Ulterior, președintele de onoare al PSRM și fostul președinte al R.Moldova a fost reținut pentru 72 de ore, fiind escortat la izolatorul Direcției de Poliție a mun.Chișinău.

Procurorii anticorupţie din Republica Moldova îl ridicaseră pe fostul preşedinte Igor Donon şi încă o persoană pe 24 mai, pentru 72 de ore, în timpul percheziţiilor fiind descoperite sume mari de bani şi documente, iar cumnatul lui Dodon a încercat să distrugă unele probe, prin înghiţire. Dodon şi apropiaţii săi ar fi beneficiat de vacanţe, prin intermediul firmelor turistice din Federaţia Rusă, în valoare de circa 4 000 000 de ruble ruseşti. Printre infracţiunile care fac obiectul anchetei se numără şi trădarea de patrie.

Conform anchetatorilor, printre documentele depistate la descinderile domiciliare sunt unele prin care se confirmau tranzacţii de vânzare-cumpărare a bunurilor imobile în valoare de circa 700 000 euro. În aceleaşi circumstanţe, procurorii şi ofiţerii au depistat circa 37 000 euro, care erau păstraţi la domiciliul persoanei supuse percheziţiei.

În una din locaţiile percheziţionate au fost depistaţi peste 600 000 lei, iar într-un plic cu sigla unui partid politic se păstrau sumele de 17 000 de euro şi 1000 dolari SUA. Conform Deschide.md, partidul politic este PSRM. Aceeaşi sursă a relatat şi că la percheziţii procurorii au descoperit şi un set de şah dăruit lui Dodon de fostul şef al Moldtelecom şi ex-viceministrul Economiei Vitalie Iurcu, bănuit de îmbogăţire ilicită şi stabilit în România.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.