Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Detalii de culise de la exit-poll-ul CURS-Avangarde: STIRIPESURSE.RO prezintă singurul exit-poll OFICIAL în mediul online

exit poll

Așa cum v-a obișnuit Centrul de Sociologie Urbană și Regional (CURS), în parteneriat cu Avangarde organizează și în acest an, la alegerile prezidențiale, cel mai bun sondaj de tip exit-poll. La ora 21.00, sondajul exit-poll va fi prezentat de site-ul STIRIPESURSE.RO, singurul site care prezintă exit-poll oficial. Exit-poll-ul CURS-Avangarde va fi realizat cu peste 20.000 de interviuri față în față, în peste 400 de secții, iar pentru asta vor fi peste 500 de operatori în teren, cărora li se adaugă cei din staff-ul tehnic și operatorii call-center.

Citește și: SURSE - PSD acuză nereguli MAJORE: situația care RĂSTOARNĂ alegerile prezidențiale/ VIDEO

Director general CURS, Iosif Buble, a explicat care vor fi provocările primului tur al alegerilor prezidențiale.

”Va fi unul dintre cele mai interesante exit-poll-uri din istoria post-decembristă. Ne așteptăm la o prezrnță mare la urne și prin urmare va fi o adevărată provocare din punct de vedere profesional pentru noi. Se va dovedi că rezultatele oferite CURS-Avangarde va oferi datele cele mai apropiate de rezultatul final oficial anunțat de BEC.”, a declarat Iosif Buble.

De asemenea, sociologul Marius Pieleanu, directorul Avangarde, a prezentat detaliile tehnice din spatele realizării unui exit-poll de o asemenea magnitudine.

”Mâine vom realiza, în colaborare CURS-Avangarde un exit-poll bazat pe un minin de 20.000 de interviuri față în față la ieșirea de la urne, pe un eșantion de cel puțin 400 de secții. Avem în teren peste 500 de operatori, la care se adaugă staff-ul tehnic și operatorii call-center, care colectează datele. Este bine de spus, pentru corecta informare a publicului STIRIPESURSE.RO, că acest partneriat CURS-Avangarde a prezentat și la prezidențialele din 2014, turul II, cel mai apropiat rezultat de procentajul final anunțat de Biroul Electoral central.

Am dori să precizăm și un aspect tehnic. Este important de subliniat faptul că rezultatele parțiale oferite la ora 21.00, valabile pentru ora 19.00 și rezultatele finale de la ora 23.00, valabile pentru ora 21.00, nu vor cuprinde și voturile venite din diaspora. Aceste voturi pot schimba sensibil procentajele, noi sperăm însă, chiar dacă procentele vor cunoaște o posibilă diferență sensibilă, să nu fie afectată și ierarhia finală.”, a spus sociologul Marius Pieleanu, pentru STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.