Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Detalii de la negocieri: Vladimir Putin, invitat de Xi Jinping să viziteze China

putin xi jinping

Xi Jinping spune că l-a invitat pe Vladimir Putin să viziteze China în acest an. De asemenea, liderul chinez l-a invitat pe premierul rus Mihail Mişustin să viziteze China cât mai curând posibil și a cerut intensificarea activității mecanismelor interguvernamentale ale celor două țări, relatează presa rusă.

"Ieri l-am invitat pe președintele Putin să viziteze China într-un moment convenabil pentru el în acest an. Începând din acest an vom găzdui cel de-al treilea forum internațional la nivel înalt în cadrul "O centură, un drum", a declarat Xi Jinping în timpul unei întâlniri cu premierul rus Mihail Mișustin.

El a amintit că Putin "a luat parte la precedentele două forumuri". "Inițiativa Belt and Road este un subiect important al cooperării noastre cu Rusia, așa că îl invit cu siguranță pe președintele Putin să ia parte la acest forum", a declarat președintele chinez.

A doua zi de negocieri

Marţi a debutat cea de-a doua zi a vizitei de stat a președintelui chinez, Xi Jinping, în Rusia. Jinping participă astăzi la Moscova la o întâlnire cu premierul rus, Mihail Mişustin, la Casa Guvernului. După cum se preconizează, subiectul principal al discuţiilor dintre Mişustin și Xi Jinping va fi cooperarea comercială, economică și în domeniul investițiilor între cele două țări.

O parte semnificativă a cabinetului Rusiei este prezentă la discuțiile ruso-chineze de la Casa Guvernului. După întâlnirea cu Mişustin, președintele Chinei va pleca la Kremlin, unde va continua summitul ruso-chinez la nivel înalt, care a început cu o zi mai devreme, luni, şi va avea loc o întâlnire informală între Putin și Xi Jinping. Delegațiile cu o participare numeroasă din cele două țări vor participa marți la convorbirile de la Kremlin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.