Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Detalii din ancheta privind asasinarea jurnalistului saudit:Procurorii ar fi incercat să ascundă probe

middleeasteye.net
Jamal Khashoggi

Anchetatorii saudiți trimiși la Istanbul să ajute autoritățile turce în investigharea cazului jurnalistului Jamal Khashoggi au încercat să ascundă dovezi ale crimei, a declarat luni un oficial turc de rang înalt, potrivit agenției The Associated Press, potrivit Mediafax.

Oficialul, care a confirmat informații dezvăluite anterior de cotidianul Sabah, a declarat că printre membrii echipei de anchetatori saudiți se numărau și experți în chimie și toxicologie, despre care se crede că aveau sarcina de a manipula dovezi.

Citeste si Mai mulți lideri PSD au cerut excluderea din PSD a lui Adrian Țuțuianu și a lui Marian Neacșu

Autoritățile turce cred că doi membri ai echipei "au venit în Turcia cu unicul scop de a ascunde dovezi" înainte ca poliței turce să-i fie permisă percheziționarea Consulatului saudit de la Istanbul, unde Khashoggi a fost ucis, a declarat oficialul, care a făcut aceste afirmații sub protecția anonimatului.

Un oficial de rang înalt al partidului de guvernământ din Turcia, și prieten cu Khashoggi, a sugerat că trupul jurnalistului ar fi putut fi dizolvat în acid sau în alte substanțe chimice.

Jamal Khashoggi, editorialist al cotidianului The Washington Post și un critic acerb al prințului moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a dispărut și a fost ucis în urmă cu trei săptămâni după ce a intrat în Consulatul saudit de la Istanbul pentru a obține documente necesare căsătoriei sale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.