Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Detalii din focarul de la școala din Sectorul 2 unde mai multe cadre didactice s-au infectat cu tulpina britanică: Alte 7 cadre didactice au ieșit pozitive

forbes.ro
COVID-19 test pozitiv

Şapte dintre cele 11 probe suplimentare prelevate de la angajaţi ai Şcolii 28 din Bucureşti, după ce ancheta epidemiologică a fost extinsă, au ieşit pozitive la COVID-19. Patru probe vor fi trimise la secvenţiere.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, luni, că şapte dintre cele 11 probe suplimentare prelevate de la angajaţi ai Şcolii 28 din Bucureşti au ieşit pozitive la COVID-19.

Citește și: Florin Cîțu: ‘Președintele României nu mai are salariul cel mai mare și trebuie să reanalizăm această lege a salarizării’

Probele au fost prevelate după ce ancheta epidemiologică a fost extinsă, având în vedere contagiozitatea mare a noii tulpini din Marea Britanie.

Oficialii Ministerului au precizat că patru dintre probe vor fi transmise la secvenţiere, întrucât au prezentat caracteristici care ridică suspiciuni.

Citește și: Medicul Radu Țincu atrage atenția: ‘Donarea după vaccinare poate să altereze răspunsul imunitar’

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a decis extinderea anchetei epidemiologice la Şcoala Gimnazială 28 din Bucureşti, acolo unde un angajat a fost confirmat cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie.

Ministerul Sănătăţii a transmis, sâmbătă seară, că nouă dintre cei zece contacţi ai unuia dintre pacienţii depistaţi cu noua tulpină de coronavirus au fost depistaţi pozitiv la testul RT-PCR.

Citește și: Ultim moment! DNA a hotărât: Călin Popescu Tăriceanu, inculpat în dosarul în care este acuzat de luare de mită

În plus, ISMB a făcut și el o anchetă și a ajuns la concluzia că în școală nu a avut loc vreo petrecere care să ducă la infectarea angajaților, iar toți cei care au intrat în instituție au respectat toate normele sanitare.

”În baza Ordinului de Serviciu nr. 1276/25.01.2021 o echipă de control formată din trei inspectori școlari au participat online la Adunarea Salariaților Școlii Gimnaziale Nr. 28, sector 2. La întâlnire au fost prezente 37 de persoane.

Citește și: Marcel Ciolacu pune tunurile pe Guvernul Cîțu: ‘Este inuman și umilitor să majorezi salariul minim cu 25 de bani pe oră într-o țară unde 50% dintre salarii sunt între 1.300 i 1.600 de lei lunar’

În urma discuțiilor purtate cu personalul unității, s-a identificat că în unitate au fost confirmate 9 (nouă) cazuri de infectări cu virusul COVID-19: 2 (doi) profesori, 2 (două) persoane din personalul didactic auxiliar și 5 (cinci) persoane din rândul personalului nedidactic.

În unitate s-au efectuat proceduri de dezinfecție generală prin nebulizare în data de 21 ianuarie 2021, repetate în data de 25 ianuarie 2021.

Citește și: Florin Cîțu: ‘Președintele României nu mai are salariul cel mai mare și trebuie să reanalizăm această lege a salarizării’

De asemenea, din notele telefonice purtate în mod aleatoriu cu diverși profesori din unitate și din discuțiile din cadrul ședinței, s-a surprins faptul că, în unitate, nu a avut loc niciun fel de festivitate, masă sau agapă care ar fi înlesnit răspândirea virusului printre angajați și nici nu s-au primit pachete din străinătate.

Majoritatea celor interpelați au menționat faptul că în unitate s-au respectat regulile de igienă, s-a purtat mască și s-a respectat distanța necesară.”, precizează ISMB.

Citește și: Medicul Radu Țincu atrage atenția: ‘Donarea după vaccinare poate să altereze răspunsul imunitar’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.