Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Detalii incendiare: R. Kelly va achita despăgubiri de 300.000 de euro pentru că și-a infectat o victimă cu herpes

Wikipedia
r kelly

R. Kelly, cântăreţ R&B cu mai multe discuri de platină, condamnat de două ori în acest an pentru infracţiuni sexuale, va fi obligat să achite despăgubiri de cel puţin 300.000 de dolari pentru unele dintre victimele sale, a anunţat miercuri un judecător federal, potrivit Reuters.

Suma va ajunge la două dintre victime, denumite Jane şi Stephanie, şi va compensa costurile psihoterapiei şi tratamentului pentru herpes, a declarat judecătoarea districtuală Ann Donnelly cu prilejul unei audieri în Brooklyn. Valoarea despăgubirilor ar putea creşte după ce procurorii vor recalcula costurile tratamentului pentru Stephanie.

Donnelly a respins cererile procurorilor de a compensa venitul pierdut al lui Jane şi de a oferi despăgubiri unei a treia victime, cunoscută sub numele de Sonja. Kelly a participat la audiere printr-o conexiune Zoom dintr-o închisoare federală din Chicago. Donnelly l-a condamnat pe R. Kelly în iunie la 30 de ani de închisoare, după ce un juriu l-a găsit vinovat de trafic sexual şi alte capete de acuzare. Procurorii au argumentat că R. Kelly, în vârstă de 55 de ani, şi-a folosit timp de peste două decenii statutul de vedetă pentru a atrage femei şi fete minore pentru sex.

Procesul, care a durat o lună, a amplificat acuzaţiile care l-au urmărit pe cântăreţul hitului premiat cu Grammy ''I Believe I Can Fly''. Kelly a mai fost totodată condamnat luna trecută la Chicago pentru alte capete de acuzare vizând pornografie infantilă şi ademenirea fetelor minore pentru sex.  Rapperul îşi aşteaptă sentinţa în acel caz şi riscă, de asemenea, condamnări în statele Illinois şi Minnesota.

Kelly, pe numele său real Robert Sylvester Kelly, este una dintre cele mai cunoscute personalităţi condamnate pentru comportament sexual inadecvat în perioada mişcării #MeToo care a adus în atenţia opiniei publice astfel de comportamente ale unor bărbaţi proeminenţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.