Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Detalii incredibile despre polițistul SPINTECAT de interlop, în Suceava: Greșeala URIAȘĂ pe care a făcut-o ofițerul din trupele speciale

www.realitatea.net
polițist tăiat interlop

Poliţistul rănit cu o sabie în timpul unor percheziţii în Rădăuţi nu purta cască de protecţie în momentul intervenţiei, deşi o avea în dotare, a declarat, marţi, inspectorul general al Poliţiei Române, Bogdan Despescu.

Potrivit acestuia, la percheziţiile desfăşurate de Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate a participat şi o echipă de patru luptători din cadrul Serviciului de Intervenţii şi Acţiuni Speciale. Trei dintre ei purtau echipament complet de protecţie, însă cel de-al patrulea, agentul rănit cu o sabie, nu purta casca, deşi o avea în dotare.

Citește și: A ieșit la iveală! Unde a lucrat, de fapt, protestatarul care l-a lovit pe bătrânul de 71 de ani - s-a pensionat la 32 de ani

"În curtea imobilului percheziţionat la Rădăuţi erau trei câini de luptă, unul dintre ei liber. S-a luat măsura asigurării câinelului liber, apoi echipa a solicitat proprietarului să deschidă. Nu s-a dat curs solicitării, aşa că s-a procedat la pătrunderea în casă prin mijloacele din dotare. Când echipa de luptători se afla în faţa uşii şi uşa a cedat, un bărbat de 29 de ani, din întuneric, a ripostat cu o sabie. Poliţistul a fost rănit în zona capului şi în zona braţului stâng şi a fost transportat iniţial la spitalul din Rădauţi. (...) Acum a ajuns cu bine la Iaşi. (...) La momentul intervenţiei, poliţiştii aveau echipamente de protectie, trei luptători purtau căştile de protecţie, însă poliţistul care a fost rănit nu o purta, deşi o avea în dotare”, a explicat, marţi, inspectorul general al Poliţiei Române, Bogdan Despescu, conform News.ro.

Reprezentanţii Poliţiei spun că, deşi agresorul nu se află la primul contact cu Poliţia, până în prezent nu a fost dată nicio soluţie definitivă în niciunul dintre dosare.

"Cel în cauză a mai fost cercetat şi, deşi are mai multe dosare, până acum nu a fost dispusă nicio soluţie definitivă de nicio instanţă de judecată în niciunul dintre dosare”, au declarat reprezentanţii Poliţiei Române.

Poliţistul rănit în intervenţie lucrează de 12 ani în Poliţia Română, este căsătorit şi are două fetiţe de 3 şi 5 ani, a precizat Despescu. Fratele său este, la rândul lui, poliţist, iar tatăl lor a practicat aceeaşi meserie.

"Imediat după ce am fost sesizaţi, am luat toate măsurile că acestui coleg să i se acorde toate îngrijirile necesare. Am trimis inclusiv un psiholog la familie”, a subliniat inspectorul general.

Reprezentanţii Poliţiei Române au declarat că dosarul în care au făcute percheziţiile vizează o grupare specializată în trafic de droguri de risc şi de mare risc, grupul fiind format din patru suspecţi. Toţi cei patru vor fi conduşi la DIICOT Suceava pentru audieri.

Citește și: Un incident SÂNGEROS a zguduit în această dimineață Ministerul de Interne: Reactia FURIBUNDĂ a lui Carmen Dan

Ministrul Carmen Dan se află la Iaşi, acolo unde a fost transportat, cu un elicopter, poliţistul rănit.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceva au desfăşurat, marţi dimineaţă, o acţiune pentru destructurarea unei grupări infracţionale, fiind efectuate opt percheziţii domiciliare.

La una dintre locuinţele percheziţionate, în Rădăuţi, una dintre persoanele vizate a atacat şi rănit, cu o sabie, unul dintre angajaţii Serviciului pentru acţiuni Speciale Suceava, rănindu-l foarte grav la cap şi braţ.

Bărbatul în cauză a fost arestat, tot într-o cauză instrumentată de Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceva, la data de 13 iulie 2016, pentru trafic de droguri, fiind ulterior pus în libertate sub control judiciar după 30 de zile, iar în octombrie 2017 a fost ridicat şi controlul judiciar, de către instanţa de judecată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.