Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Detalii noi despre spargerea de la USAMV Cluj: hoții și-au planificat furtul, aveau cu ei un flex

hoti bancomat

Cei doi hoți care au jefuit casieria USAMV Cluj-Napoca la începutul lunii octombrie au sărit gardul ce împrejmuia universitatea, au forţat geamul şi uşa de acces în casierie şi au distrus sistemul de alarmă instalat, având asupra lor și un flex pentru a tăia seiful, scrie Mediafax.

Potrivit motivării care a stat la baza arestării preventive a celor doi, transmisă luni de Judecătoria Cluj-Napoca, din probatoriu rezultă că, înainte de comiterea furtului, aceștia au mers în universitate și au cercetat locul.

„Există probe şi indicii temeinice că inculpaţii au comis infracţiunea de furt calificat, reținându-se că în noaptea de 2/3 octombrie, în intervalul orar 1,15 – 1,20, L.D. şi A.E.S, având măști pe față, au pătruns prin escaladarea gardului în curtea interioară a USAMV, apoi, prin forțarea unui geam, au pătruns în clădirea Rectoratului, unde, prin forțarea ușii de acces, au pătruns în casierie, au distrus sistemul de alarmă și au sustras din interiorul seifului suma de 67.053 lei și bonuri de combustibil în valoare totală de 90.000 lei. Din probatoriu rezultă că cei doi s-au aflat la o dată anterioară în incinta USAMV unde au desfăşurat activităţi de pregătire şi de cercetare a locului faptei, au căutat locul unde se află casieria de unde urmau să sustragă banii. Ei au folosit un autoturism și aveau obiecte, respectiv un flex de mari dimensiuni, care să ducă la tăierea unor obiecte dure, cum ar seiful, în măsura în care nu ar fi reușit să îl deschidă”, se arată în motivare.

Citește și: Patru tineri au fost reţinuţi, după ce au intrat în casă peste o fată de 17 ani şi prietenul ei, agresându-i

Anchetatorii au stabilit și că hoții au folosit pentru deghizare cagule şi şepci.

„Există posibilitatea ca la faptă să își mai fi adus contribuția încă o persoană așa cum apare în imaginile din datele anterioare. (...) Unul dintre cei doi inculpați nu are nicio ocupaţie, fiind condamnat şi în trecut pentru infracţiuni contra patrimoniului. Pe numele său există un mandat de arestare preventivă emis în lipsă, iar de la momentul în care a săvârşit infracţiunea se ascunde şi se sustrage de la urmărirea penală prin diferite locuri ale ţării”, se mai arată în motivarea arestării.

Cei doi suspecți, de 25 și 26 de ani, nu au făcut nicio declarație în fața instanței. Ei au fost arestați preventiv, după ce în 5 noiembrie polițiștii făcut percheziții în Timișora și Iași în urma cărora au ridicat articole de îmbrăcăminte, bani și alte obiecte care prezintă interes pentru cauză.

Prejudiciiul de 90.000 de lei nu a fost recuperat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.